Veikkaus järjesti salaisen kokouksen lottomiljonääreille – MTV kävi katsomassa, millaisella laivalla juhlat pidettiin

Veikkaus järjesti lottomiljonäärikokouksen 2:00
Veikkaus järjesti salaisen kokuksen lottomiljonääreille. MTV:n Viiden jälkeen vieraili paikalla.

Veikkaus on järjestänyt Eurojackpotin 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi salaiset juhlat jättivoittajille. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma kävi katsomassa, millaisessa paikassa miljonäärien juhlat pidettiin.

Voit katsoa raportin juhlalaivan kupeesta tämän artikkelin alussa olevalta videolta.

Suurin osa vieraista oli saanut jättivoittonsa monikansallisesta Eurojackpot-pelistä. Veikkauksen mukaan paikalla olleiden vieraiden yhteenlaskettu voittosumma oli lähes 80 miljoonaa euroa.

Salaseura juhlii aika ajoin

Veikkaus kertoo järjestävänsä suurvoittajille aika ajoin tapaamisia, joiden kutsumanimeksi on vakiintunut ”salaseura”. Tapaamisten tarkoitus on Veikkauksen mukaan tarjota voittajille mahdollisuus päästä keskustelemaan turvallisesti muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

– Vaikka miljoonavoitto on yleensä voittajalla erittäin iloinen asia, salaisuuden säilyttäminen voi aiheuttaa myös stressiä. Siksi haluamme tarjota voittajille mahdollisuuden päästä keskustelemaan kokemuksistaan muiden samassa tilanteessa olevien kanssa, Veikkauksen viestintäpäällikkö Pipsa Öhman kertoo.

Kymmenen vuoden aikana Suomeen on osunut pelistä 21 päävoittoa, joista useampi on osunut porukoille. Potit vaihtelevat 10 ja 120 miljoonan euron välillä.

Eurojackpot-teemaisessa salaseurassa oli mukana sekä porukkavoittajia että yksinään jättimäisen potin napanneita. 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

"Simppelin kodikas paikka parempi suomalaismiljonääreille"

Millainen sitten oli ökyrikkaiden voittajien kokoontuminen?

– Tämänkertainen salaseura järjestettiin vanhassa purjelaivassa ja tunnelma oli takkatulineen ja tervan hajuineen hyvin kotoisa, Öhman kertoo. 

– Ajattelimme, että tällainen simppelin kodikas juhlapaikka sopii pröystäilyä paremmin suomalaisille multimiljonääreille, jotka tileillään olevista miljoonista huolimatta viettävät pääsääntöisesti hyvin tavallista elämää.

Tapaamisen ohjelmassa oli myös muun muassa taikurin esitys sekä musiikkiesitys. 

Illan pääpaino oli kuitenkin voittajien välisissä keskusteluissa. Salaseuran protokollaan kuuluu Veikkauksen mukaan se, että voittajat saavat kertoa itsestään juuri sen verran kuin he itse haluavat. Omaa nimeä, voittosummaa tai asuinpaikka ei tarvitse paljastaa, jos niin ei halua.

Kontiolahdella neljän miehen kaveriporukka on lotonnut vuodesta 1971 alkaen 2:01
Katso myös: Kontiolahdella neljän miehen kaveriporukka on lotonnut vuodesta 1971 alkaen

”Elämä balanssissa”

Veikkaus kertoo pyytäneensä voittajia täyttämään terveisiään salaseuraa varten teetettyyn ”Voittajien ystäväkirjaan”. Osa kertoi elämänsä muuttuneen ”jonkin verran” ja eräs voittaja kuvaili elämän olevan nyt ”balanssissa”.

Täytettyjen postikorttien perusteella saatiin selville, että salaseuraan osallistuneet voittajat olivat muun muassa laittaneet rahaa kotinsa remontointiin tai uuden asunnon tai auton ostoon. He olivat myös lahjoittaneet yhteensä rahaa hyviin tarkoituksiin 5,5 miljoonan euron edestä.

Voittajilta kysyttiin myös, mitkä ovat hulluimmat asiat, joita he ovat tehneet voitollaan. Yksi heistä oli ostanut helikopterin.

Suomen ensimmäinen lottomiljonääri jatkoi lehmien hoitoa

Suomen ensimmäinen lottomiljonääri kertoi pari vuotta sitten antamassaan haastattelussa jatkaneensa maatilan lehmien hoitamista ja tupatöitä vanhaan malliin. Nykyisiin lottovoittajiin verrattuna hän ei ole poikkeus.

– Eihän meiltä aiemmin puuttunut kuin rahaa. Nyt on sitäkin riittävästi, Hilkka Pylkkö kertoi Veikkaukselle kaksi vuotta sitten.

Nivalassa lotonnut Pylkkö voitti 1 066 712 markkaa vuoden 1973 lottokierrokselta 23. Summa vastaa nykyrahassa noin 1,2 miljoonaa euroa.

Oulussa vuonna 2020 Lotossa 3,6 miljoonaa euroa voittanut mies kertoi haavelevansa auton ja asunnon ostamisesta.  

– Ja tietenkin olen ajatellut, että perheelle ja ystäville annan jotain – varsinkin kun viime vuosi oli monille aika rankka, hän kertoi Veikkaukselle.

Lue myös:

    Uusimmat