Missä ovat Loimaan Eurojackpot-voittajat, ja miksi jättipottia ei lunasteta? Kysymys puhuttaa myös Veikkauksen kahvipöydissä: ”Kaikki on tässä vaiheessa spekulaatiota”

2:25

Helmikuussa Loimaalla ostetulle porukkakupongille osunut Eurojackpot-voitto odottaa yhä lunastajaansa. Arvuuttelu ja spekulaatio jättipotin kohtalosta ei ole jäänyt vain "maallikkojen" pohdinnaksi, sillä teema puhuttaa myös Veikkauksen sisällä.

Yllä olevalla videolla Suomeen aiemmin osunutta 87 miljoonan euron Eurojackpot-voittoa juhlitaan Tampereen Lielahden Prismassa.

Voittopotti on suuruudeltaan 90 miljoonaa euroa, joka porukalle tasan jaettuna tarkoittaisi 18 miljoonaa euroa per kuponki.

Tiedottaja Tero Talaslahti kertoo, että teema on noussut kahvipöytäkeskusteluihin säännöllisesti.

– Kuka mitäkin on veikannut tapahtuneeksi. Kaikki on tässä vaiheessa spekulaatiota, tietoa ei ole.

Voiton voi lunastaa kuitenkin vuoden sisällä voiton arvonnasta, joten voittajalla tai voittajilla on aikaa kävellä Veikkauksen toimistoon nostamaan voittonsa.

– Keskustelu on muuttunut sellaiseksi, että katsotaan milloin voittajat saapuvat. Toivottavasti tulevaisuudessa saadaan tietoa siitä, kenen spekulaatiot ovat osuneet kohdalleen, Talaslahti sanoo.

Aiempi Lielahdella napattu 87 miljoonan euron potti ilahdutti aikanaan muitakin kuin oikein veikanneita.

0:50

Odottaako voittaja kohun laantumista?

Talaslahti pitää mahdollisena, että voittajat odottelevat voittoa seuranneen kohun laantumista.

Myös monenlaisia muita spekulaatioita on esitetty. Mahdollisuuksiksi nousevat ulkomaalainen ja maasta jo poistunut henkilö, muistisairas pelaaja ja jopa poismennyt pelaaja tai jopa pelitositteiden hukkuminen.

Talaslahti muistuttaakin, että Veikkaus-kortti suojaa pelaajaa tilanteelta, jossa olisi esimerkiksi itse unohtanut pelanneensa.

Ei tavatonta, että voittoa pantataan

Hänen mukaansa ei ole tavatonta, että voittaja panttailee voittoaan esimerkiksi kolme viikkoa, jonka jälkeen niin sanottu karenssiaika loppuu ja voitto saapuu suoraan noutajansa ilmoittamalle tilille.

– Tietysti on tavatonta, kun voitto on näin suuri, Talaslahti toteaa.

Sellaisesta tapauksesta hän ei kuitenkaan ole tietoinen, että joku olisi hukannut voittokuponkinsa ja löytänyt sen vasta yli vuoden päästä arvonnasta. Hän toisaalta muistuttaa, että pelejä on pelattu vuosikymmeniä.

– Pelattu on 1970-luvun alusta lähtien, matkalla on varmasti sattunut monenlaista, kun oli pelkästään kuponkeja. Teknologia oli silloin aivan toisenlaista.

Lielahdella myös pohdittiin, mitä moisen suurvoiton nappaaminen tarkoittaisi elämän kannalta.

1:12

Miljoonienkin potteja jäänyt lunastamatta

Kaikkien aikojen suurin lunastamaton voitto on 2 366 0000 euron lottovoitto, joka meni vuonna 1995 Vantaalle. Voittajaa ei tiedotusvälineiden avulla toteutetusta etsinnästä huolimatta koskaan löytynyt. Isoja voittoja on etsitty historian aikana aina toisinaan.

– Itse muistan sellaisen, kun 200 000 euron Keno-voitto oli menossa vanhaksi, eikä voittajaa löytynyt. Koskaan ei sitä lunastettu, Talaslahti kertoo.

Myös pienempiä voittoja jää nostamatta, ja yhteensä voittoja jää nostamatta vuosittain useita miljoonia euroja. Summa vaihtelee kuitenkin vuosittain jonkin verran, ja isompi lunastamatta jäänyt voitto voi pompsauttaa lukua runsaastikin.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja