Mainos

Tämä kaupunki on Facebookin etulinjassa Suomessa – ja tämä toinen ei?

Kolmasosalta Suomen kunnista puuttuu virallinen edustus Facebookista ja kaksi kolmannesta on yhteisöpalvelussa valtaosin heikosti, kertoo mainostoimisto Zeelandin selvitys.

Zeelandin selvityksen mukaan tarkastellessa kunnan Facebook-käyttäjämäärän ja virallisen toiminnan suhdetta toisiinsa kärkeen nousee edelläkävijänä Kuopio.

Sen sijaan Vaasassa on runsaasti Facebook-käyttäjiä verrattuna väkilukuun, mutta kaupungilla ei ole omia sivuja yhteisöpalvelussa. (katso korjaus jutun lopusta)

Zeelandin mukaan tutkimuksessa haettiin kuntien itse perustamia sekä hallinnoimia Facebook-sivuja, ja selvitettiin, kuinka kunnat, kunnanjohtajat ja virkamiehet toimivat sivuilla.

Hyödyntämättömiä mahdollisuuksia

Yksikön päällikkö Kalle Euro Zeelandistä kertoo, että myös monella Facebookissa olevalla kunnalla on paljon parantamisen varaa.

– Kunnalle avautuu Facebookissa paljon mahdollisuuksia omien palvelujen markkinoinnissa ja palautteen saamisessa kuntalaisilta. Tätä kautta tavoitetaan selvästi tiettyjä ryhmiä, kuten opiskelijoita ja lapsiperheitä, Euro sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Euro toteaa, että erilaisten hankkeiden valmistelussa Facebookissa virallinen mukanaolo parantaisi keskustelun monipuolisuutta.

– Nyt tilanne on se, että vaikkapa parkkihallin tai taidemuseon kaltaisten hankkeiden vastustajat aktivoituvat nopeasti ryhmissään. Tähän voisi tarjota lisäinformaatiota kunnan edustajilta ja keskusteluympäristön myös hankkeiden puolustajille.

Päivitys: Hetki jutun julkaisun jälkeen lukija kommentoi MTV3 Uutisten Facebook-sivulla, että Vaasalla on virallinen sivu Facebookissa.

(MTV3)

Katso mainostoimisto Zeelandin Kalle Euron haastattelu: (Huomenta Suomi 30.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.