Tämä Fernando Alonson suoritus ihastutti F1-sprintin startissa – kilpakumppanilta hurja arvio 39-vuotiaasta espanjalaisesta

Alpine-kuljettaja Fernando Alonso oli lauantaina Silverstonessa ajetun F1-sprintin suurin onnistuja noustuaan 11. ruudusta sijalle seitsemän.

Alonso käytti sprintin alussa täysimääräisesti hyväkseen uusien pehmeiden renkaiden tarjoaman edun. Hän nousi ihastusta osakseen keränneellä ensimmäisellä kierroksen suorituksellaan peräti viidennelle sijalle.

Alonson lisäksi uusilla pehmeillä renkailla sprinttiin starttasivat tallikaveri Esteban Ocon ja Kimi Räikkönen. Sattumaa tai ei, tämä kolmikko paransi sijoituksiaan eniten. Räikkönen nousi Alonson tavoin neljä sijaa ylöspäin (17–13), Ocon kolme sijaa (13–10).

Lopputuloksissa Alonson edelle kiilasivat McLarenin Lando Norris ja Daniel Ricciardo.

39-vuotiaan espanjalaisen puolustusliikkeitä sprintin aikana kritisoitiin, mutta Ricciardon mukaan Alonso oli yksi niistä kuljettajista, jotka tarjosivat sprinttikokeiluun jotain nähtävää.

– Onnittelin häntä siitä, että hän teki sprintistä jännittävän. Hänen starttinsa oli ilmiömäinen, ja hän piti meidät varpaillamme, Ricciardo sanoi Planet F1 -sivuston mukaan Sky Sportsille.

– Hänen racecraftinsa (kilpailutaito) on ollut tällä kaudella todennäköisesti koko sarjan parasta, ainakin ajoittain. Se on mahtavaa nähdä. Aina kysytään, mikä on iän merkitys, mutta jos on intohimoa ja paloa, voi (iästä huolimatta) suorittaa erittäin korkealla tasolla.

Lue myös:

    Uusimmat