Murskaavan Valtteri Bottaksen uusi ilme hämmästytti myös F1-sarjaa – esille lupaavia piirteitä

Valtteri Bottas on kerännyt runsaasti kehuja sunnuntaina otetun Australian GP:n voiton jälkeen. Myös F1-sarjan virallisilla verkkosivuilla nostettiin esille suomalaiskuskin suorastaan muuttunut ilme.

Toimittaja Lawrence Barretton häviäjien ja voittajien listauksessa Bottas oli ”ensimmäinen ja helppo” valinta voittajien joukkoon.

– Ansaitusti, Barretto perusteli vähemmän yllättävää valintaa.

F1:n sivuilla nostettiin esille Bottaksen epäonninen, suorastaan kurja viime kausi.

– Se jätti hänelle himoa talvitauolle, Barretto totesi ja nosti esille huomioita muuttuneesta suomalaiskuskista:

– Parran kasvattanut suomalainen tuli takaisin kuin uutena kuskina. Hän näyttää vahvemmalta ja kovemmalta radan ulkopuolella. Radalla hän on selvästi aggressiivisempi ja uhkuu itseluottamusta, Barretto listasi jatkoa ajatellen hyvin lupaavia piirteitä. 

Sunnuntain kisan lopulla Bottas tykitti vielä kuluneilla renkailla nopeimman kierroksen ja nappasi uusien sääntöjen myötä lisäpisteen.

– Mahtava suoritus. Mutta pystyykö hän pitämään tason yllä? Barretto pohtii.

Bottaksen lisäksi voittajien joukkoon nousivat muun muassa Red Bullin hollantilaiskuski Max Verstappen sekä Toro Rosson Daniil Kvjat. Hävijien joukossa selkeä valinta oli Ferrari, jonka piti olla talvitestien jälkeen etulyöntiasemassa. Italialaistalli jäi kokonaan palkintopallin ulkopuolelle sunnuntain kisassa.

F1-kausi jatkuu kahden viikon päästä Bahrainissa. 

Lue myös:

    Uusimmat