F1-lähtöjärjestys: Valtteri Bottas ennakoi Mercedekselle murheita – mihin Kimi Räikkönen yltääkään?

Britannian F1-kisaan lähdetään hiukan poikkeavista lähtöasetelmista, kun ensimmäistä kertaa kokeilussa ollut sprintti määritteli järjestyksen sunnuntain varsinaiseen kisalähtöön Silverstonen radalla.

Max Verstappen nousi sprintin lähdössä Lewis Hamiltonin ohi ja ajoi ruutulipulle ykkösenä. Hän nappasi tästä palkinnoksi kolme MM-pistettä sekä paalupaikan sunnuntain kisaan.

Valtteri Bottas oli yksi neljästä kuskista, jotka ajoivat sprintin muista poiketen pehmeillä renkailla. Mercedes sai tästä hyvää dataa kisaa varten, mutta sijoituksiin ei rohkealla valinnalla ollut lauantaina vaikutusta.

– Yritimme tehdä jotain erilaista. Tavoitteena oli tietysti ohittaa hänet (Verstappen) startissa tai ensimmäisellä kierroksella. Se ei onnistunut, koska hänkin sai hyvän lähdön, Bottas kommentoi Sky Sportsille.

Bottas huomasi 17 kierroksen kisan aikana rakkuloita pehmeiden renkaiden pinnalla.

– Tämä päivä osoitti, ettei huomisesta tule helppo. Säästä tulee vähän lämpimämpi, joten meille saattaa tulla lisää ongelmia. Olemme tietoisia siitä, ja se saattaa tehdä tilanteesta arvaamattoman. Mitä vain voi tapahtua, Bottas totesi.

Sprintissä menestyivät erityisesti kokeneet kuskit. Fernando Alonso ja Kimi Räikkönen nousivat peräti neljä sijaa, ja Sebastian Vettel kaksi.

Räikkönen sai lähdössä pohjalevyynsä osumia Aston Martinin Lance Strollilta, mutta tavallista parempi lähtöruutu antaa nyt hyvän tilaisuuden taistella MM-pisteistä. Edellä on muun muassa Williamsin George Russell ja Alpinen Esteban Ocon, joiden kisavauhti ei ole ollut tällä kaudella kovinkaan vahvaa.

Oman säväyksensä kisalähtöön antaa sekin, että kuskit saavat tällä kertaa valita itse aloitusrenkaansa. Tähän asti aika-ajojen kärkikymmenikkö on lähtenyt kilpailuun renkailla, joilla he ovat tehneet aika-ajon toisen osion parhaan aikansa.

Rengasvalmistaja Pirelli ennustaa yhden pysähdyksen kisaa, jossa lähdetään mediumrenkailla ja vaihdetaan koviin. Myös pehmeiden ja kovien renkaiden taktiikka on mahdollinen, mutta siinä kuskeilla on vähemmän pelivaraa venyttää pysähdystään.

Britannian GP:n lähtöjärjestys:

1. Max Verstappen, Red Bull

2. Lewis Hamilton, Mercedes

3. Valtteri Bottas, Mercedes

4. Charles Leclerc, Ferrari

5. Lando Norris, McLaren

6. Daniel Ricciardo, McLaren

7. Fernando Alonso, Alpine

8. Sebastian Vettel, Aston Martin

9. Esteban Ocon, Alpine

10. Carlos Sainz, Ferrari

11. Pierre Gasly, AlphaTauri

12. George Russell, Williams*

13. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

14. Lance Stroll, Aston Martin

15. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

17. Nicholas Latifi, Williams

18. Mick Schumacher, Haas

19. Nikita Mazepin, Haas

20. Sergio Perez, Red Bull

* = Russellille kolmen lähtöruudun rangaistus sprintin kolarista Carlos Sainzin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat