F1-kilpakumppanilta kova väite: Valtteri Bottas ylsi palkinnoille osittain onnella

Racing Pointin Lance Stroll uskoo, että hän olisi alittanut ruutulipun kolmantena ennen Mercedeksen Valtteri Bottasta, jos ennustettu sade olisi ropissut Unkarin GP:n näyttämölle kesken kilpailun. 

– Palkintosija oli mahdollinen, lopulta neljänneksi ajanut Stroll summasi kisan Motorsport-Totalin mukaan

Racing Point otti kisan keskivaiheilla tietoisen riskin ja päätti pitää Strollin hieman pidempään radalla, koska alueelle odotettiin sadetta. Jos se olisi tullut, kanadalaiskuski olisi säästynyt yhdeltä ylimääräiseltä varikkostopilta. 

Racing Pointin odottama sade ei toteutunut, ja Strollin perästä kaksi kierrosta aiemmin varikolle kaartanut Bottas ohitti tämän. Mercedes onnistui undercutissa eli ohitusyrityksessä aiemman varikkostopin avulla, kun Stroll taisteli radalla kuluneemmilla renkailla. 

– Hän pääsi ohitseni vain tämän takia, Stroll kommentoi taisteluaan Bottasta vastaan. 

Aika-ajoissa kolmanneksi yltänyt kanadalainen piti kuitenkin 4. sijaa onnistumisena. Racing Point on MM-sarjassa neljäntenä, vain pisteen päässä McLarenista. 

– Olen sitä mieltä, että meillä oli viikonlopun toiseksi nopein auto (Mercedeksen jälkeen). Ja se antaa minulle paljon itseluottamusta loppukaudelle, Stroll summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat