”Kimi on löytänyt ikuisen nuoruuden lähteen” – La Gazzetta dello Sportilta ylistystä Räikköselle ja hämmentävää kritiikkiä Valtteri Bottasta kohtaan

Italialaislehti La Gazzetta dello Sportin arvostelut sunnuntaina ajetusta Kiinan F1-kisasta ovat suomalaisittain hämmentäviä. Valtteri Bottas sai liki virheettömästä viikonlopusta arvosanakseen viitosen.

Gazzetta ylistää enemmän Kimi Räikkösen suoritusta Alfa Romeolla. Tämä putosi ensimmäistä kertaa 53 kisaan lähtöruudukon kärkikymmenikön ulkopuolelle ollen lopulta yhdeksäs. Väliin mahtui komeita ohituksia muun muassa Haasin autoista.

– Kimi on löytänyt ikuisen nuoruuden lähteen. Toi Alfan pisteille useiden ohitusten ja raivoisan vauhdin kautta. On parempi kuin Ferrarin vuosinaan, arvioi lehden toimittaja Luigi Perna.

Kauniista sanoista huolimatta Räikkönen sai arvosanakseen silti vain 7,5. Vielä tylympää kohtelu oli kisan toiseksi sijoittunutta Valtteri Bottasta kohtaan. Hän tykitti lauantaina kauden ensimmäisen paalupaikkansa väkevällä esityksellä Mercedeksen tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan, mutta taipui kisastartissa britin taakse.

Bottas ajoi maaliin tismalleen Hamiltonin vauhdissa, mutta Mercedes ei lähtenyt edistämään kahden kuskinsa välistä kilpailua, vaan ajatti nämä toisella varikkokäynnille samalta kierrokselta. Näin Bottakselta meni viimeinen mahdollisuus Hamiltonin haastamiseen.

– Ja hänenkö pitäisi olla Hamiltonin haastaja maailmanmestaruudesta? Jää jalkoihin lähdössä, nollaten upean paalupaikkansa, ja sitten ajattelee vain renkaidensa kuntoa pitääkseen toisen paikkansa. Mitä sisukkuutta…, Perna toteaa sarkastisesti.

Lue myös:

    Uusimmat