Tämä esiintymisasu teki naapurintytöstä seksipommin – Kiira Korpi: "Otsikot olivat minulle kauhistus"

Taitoluistelija Kiira Korven upea ura kuvina 1:15

Koreografi Marvin Smithin taitoluistelija Kiira Korvelle suunnittelema näytösohjelma aiheutti kohun Suomessa tammikuussa 2010.

Tuolloin 21-vuotias Korpi luisteli Tallinnan EM-kisojen loppunäytöksessä poptähti Beyoncen If I were a boy -kappaleen inspiroimana. Kappaleen musiikkivideossa Beyonce työskentelee poliisina, ja Korpi teki saman Saku-areenan jäällä, päällään tumma poliisipuku.

– Puvun saumat ja taskut oli koristeltu säihkyvillä kristalleilla, ihoa myötäilivät tiukat housut, jenkkityylinen koppalakki kätki poninhäntäni ja vyötäröllä roikkuivat käsiraudat sekä pistoolikotelo. Poliisiasun alla oli piilossa musta luistelupuku, joka paljastui yleisölle, kun revin poliisiasun pois päältä ohjelman puolivälissä, Korpi muistelee uutuuskirjassa.

Korvella ei tullut mieleenkään, että ohjelmasta syntyisi kohu.

– Olin kai niin naiivi. Vasta kun kuljin poliisiasussa Tallinnan Saku-areenan käytävillä ja muut EM-kisojen näytösluistelijat alkoivat vihellellä ja huudella perääni, tajusin että ohjelma tulee herättämään huomiota.

Suomessa esitys huomioitiin välittömästi, ja mediassa reviteltiin otsikoilla Korven seksikkyydestä.

– Otsikot olivat minulle kauhistus. En ollut osannut kuvitellakaan, millaisen reaktion poliisiasun pukeminen ja etenkin sen riisuminen aiheuttaisivat. Olin ollut julkisuudessa enemmän naapurintyttö kuin mikään seksipommi, ja pidin poliisiohjelman aiheuttamaa julkisuutta arveluttavana. Murehdin, millaisena minut ja perheeni mahdollisesti nähdään, mitä sponsorit ja liitto ajattelevat. En halunnut näyttäytyä liian seksikkäänä tai paljastavana, vaan urheilullisena. Seksikkyys ei sopinut minusta siihen kuvaan, jonka halusin itsestäni välittää. Tänäkin päivänä ihmiset tulevat kertomaan, että muistavat poliisiohjelmani. Jotkut poliisitkin heittivät siitä hauskaa läppää, Korpi summaa.

Lainaukset ovat ensi keskiviikkona julkaistavasta Jere Nurmisen kirjoittamasta Kiira –ehjäksi särkynyt -kirjasta (Otava).

Lue myös:

    Uusimmat