Tämä automerkki on vakuutusyhtiön mukaan "moottorivikojen kuningas"

Hinausautojen kuljettajat tekevät työtään kelissä kuin kelissä 0:54
Katso videolta, millaisissa olosuhteissa teidemme sankarit eli hinausautojen kuljettajat joutuvat työtään tekemään.

Vakuutusyhtiön tilastoissa yksi merkki on ylitse muiden, jos tarkastellaan sitä, kuinka usein hinausauto pitää kutsua moottorivian vuoksi.

Kerroimme aiemmin tällä viikolla vakuutusyhtiö POP Vakuutuksen tilastoista, jotka paljastavat useimmin hinausauton apua tarvitsevat automerkit. Tilastot pohjautuvat enintään 20 vuotta vanhojen ja POP Vakuutuksen hinausturvan piirissä olevien autojen hinaustietoihin vuosilta 2019–2021.

POP Vakuutuksen tiedotteessa kerrottiin tilastojen osoittavan, että Bemarit, Mersut, Citroenit ja Audit työllistävät hinausfirmoja kaikkein eniten, kun tarkastellaan kaikkia hinauksia.

Kärkimerkit kuitenkin muuttuvat aavistuksen verran, mikäli katsotaan pelkästään teknisestä viasta johtuneita hinaustarpeita, sillä niissä Citroenit, Audit ja BMW:t ovat ykkösiä.

Moottori ja startti useimpien ongelmien takana

Tilastot paljastavat myös sen, millaisiin teknisiin ongelmiin matka tyypillisimmin katkeaa. Kaikkein yleisin hinauksen syy oli kaikilla autoilla moottorivika.

POP Vakuutuksen mukaan "moottorivikojen kuningas" on saksalainen premiumbrändi Audi, jonka hinaustapauksista peräti 40 prosenttia liittyy moottorivikaan. Seuraavaksi eniten moottorivian vuoksi hinataan samaan konserniin kuuluvia Volkswageneita sekä ranskalaisia Citroeneja.

Toiseksi yleisin syy hinauksiin on se, ettei auto käynnisty. Käynnistysongelmia on eniten puolestaan Hyundailla, Renaultilla ja Nissanilla.

Fordissa vaihteet, Kiassa jarrut

Vähemmän yleisten vikojenkin listalla erottuu joitakin merkkejä muusta massasta.

Esimerkiksi vaihdeongelmat pysäyttävät useimmiten Fordin matkan. Kia, BMW ja Hyundai hallitsevat puolestaan rengasongelmien kategoriaa. Sähköt ovat tässä tilastossa takkuilleet eniten Volvossa, Mersussa ja Fordissa.

Jarruvikojen ykköseksi POP Vakuutuksen tilaston tarkastelujaksolla nousee Kia.

Tilastoja ei ole suhteutettu esimerkiksi ajokilometreihin, vaan tulokset kertovat ainoastaan POP Vakuutuksen hinausturvan piirissä olevien autojen hinausten merkkikohtaisesta lukumäärästä.

Lähde: POP Vakuutus

Artikkelia muokattu 14.10. klo 11: Lisätty tieto, että tilastoja ei ole suhteutettu, vaan tulokset kertovat vain erimerkkisten autojen hinausten absoluuttisesta lukumäärästä.

Lue myös:

    Uusimmat