"Useimmiten ojassa ovat Mersut, Audit ja Bemarit” – hinaushommissa yksi keikka on vaikeudessaan ylitse muiden, voi viedä jopa hengen

Näin saadaan katolleen kääntynyt auto hinausauton lavalle 0:39
Laatu Hinauksen video näyttää, kuinka hinausauton kuljettaja saa katolleen ojaan suistuneen auton siirrettyä.

Lumikaaos aiheuttaa tilanteita tien päällä. Katso artikkelin yllä olevalta videolta, miltä arki näyttää hinausauton kyydistä näillä keleillä, ja kuinka katolleen pyörähtänyt auto nostetaan ojasta hinausauton lavalle.

Hämäläinen hinausyritys Laatu Hinaus on ryhtynyt julkaisemaan TikTok-palvelussa videoita hinausautojen kuljettajien arjesta.

Videot valottavat hinausfirman toimintaa ammatillisesta näkökulmasta ja näyttävät, mitä kaikkea tien päällä voi sattua ja tapahtua.

Laatu Hinauksen joulukuussa perustetulla tilillä on julkaistu jo viitisentoista videota autojen hinaamisesta mitä erilaisimmista paikoista.

Tavoitteena hymyilevä asiakas

Vaikka asiakkaita harvemmin hymyilyttää hinausauton saapuessa, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Kalle Vuorinen yhtiön tiedotteessa, että tavoitteena on hymyilevä asiakas hinausauton poistuessa.

– Pyrimme aina siihen, että kaikki osapuolet poistuvat turvallisesti ja hymy suupielessä tapahtumapaikalta, hän toteaa.

Yhtiön henkilökuntaakaan ei voi turhan vakavasta asenteesta syyttää.

– Teemme videoita positiivisin mielin ja pyrimme saamaan jäykimmistäkin työntekijöistä, kuten minusta, huumoria ulos, toimitusjohtaja Vuorinen sanoo.

Saksalaiset ojassa

Yhtiön kuljettajat ovat panneet merkille, että useimmin hinausta vaativat autot ovat saksalaisia. Mersut, Audit ja Volkkarit ovat yli 125 000 katselukertaa kerännellä TikTok-videolla esiintyvän kuljettajan mielestä ne hinausauton lavalle kaikkein useimmin nostettavat merkit.

Samaa kertoo yhtiötä veljensä Kallen kanssa pyörittävä Mikko Vuorinen.

– Useimmiten ojassa ovat Mersut, Audit ja Bemarit, hän sanoo MTV Uutisille.

Valoja päälle!

Videot valottavat hinausyrityksen toimintaa ammatillisesta näkökulmasta, mutta paljastavat myös sen, miten helposti tien päällä voi sattua ja tapahtua, jos autoilijat eivät ole hereillä.

Esimerkiksi runsas lumentulo aiheuttaa aina ylimääräistä hässäkkää liikenteessä, mikä aiheuttaa oman vaaransa myös työtään tekeville kuljettajille.

Mikko Vuorisen mukaan kaikkein haastavin keikka on moottoritieltä ojaan suistuneen auton noutaminen. Hinausauton kuljettaja joutuu tekemään työtään pientareella ohiajavien paahtaessa ohi välillä hyvinkin läheltä ja hyvinkin kovaa.

– Nopeudet ovat suuria, ja liikennettä on paljon. On oltava erityisen tarkka myös muusta liikenteestä, ettei lisävahinkoa synny, hän kertoo MTV Uutisille.

Hinausauton kuljettaja ei tunne termiä säävaraus. Kun kutsu käy, niin hommiin on lähdettävä. Katso video alta.

Hinausautojen kuljettajat tekevät työtään kelissä kuin kelissä 0:54
Hinausautojen kuljettajat joutuvat tekemään työtään kelissä kuin kelissä. Näin nousee Volkkari penkasta.

Mikko Vuorinen toivookin autoilijoilta malttia liikenteeseen; erityisesti nyt, kun olosuhteet ovat muutenkin haasteelliset.

– Kun näet hinausauton tai varoituskolmion tien sivussa, kannattaa nopeutta pudottaa huomattavasti. Tie voi olla yllättävän liukas, ja samaan aikaan hinausauton kuljettaja voi olla pihalla ottamassa autoa kyytiin.

Lähde: Laatu Hinaus

Lue myös:

    Uusimmat