Tämä arkinen tuoksu saa naiset villeiksi!

Uusi tutkimus paljastaa, millä tuoksulla miehet saavat sinkkunaiset kuolaamaan peräänsä.

Miesten kannattaa varastoida joulunpyhiksi kaapit täyteen kahvia, sillä uusi tutkimus paljastaa tuoreen kahvin tuoksun kiihottavan sinkkunaisia. Kahvikonevalmistaja De'Longhin teettämä tieteellinen tutkimus antaakin aivan uuden merkityksen päiväkahveille.

Tutkimukseen osallistuneille naisille näytettiin kuvia miehistä samalla, kun he saivat haistella erilaisia tuoksuja. Naisten kiihottumisen tasoja mitattiin ja selvisi, että heti partaveden jälkeen naisten kiihottuminen oli korkeimmillaan vastajauhettua kahvia haisteltaessa. Näiden kahden tuoksun taakse jäivät puhtaan pyykin, pikakahvin ja luonnollinen 'ei-minkään' tuoksu.

Sussexissa Mindlabin kansainvälisessä laboratoriossa tehtyyn tutkimukseen osallistui 18–57-vuotiaita naisia, joilta tutkittiin esimerkiksi sydämensykettä.

Viehätysvoiman lisäksi tutkimuksessa havaittiin, että mitä suurempi kahvinjuoja nainen on, sitä viehättävämmältä, älykkäämmältä ja hauskemmalta kuvan mies näytti, kun nainen sai samaan aikaan haistella vastajauhettua kahvia.

28 prosentilta miehistä löytyi enemmän viehätysvoimaa, kun naiset haistelivat samalla kahvia kuin ilman tuoksuja – joipa nainen itse kahvia tai ei.

– On mielenkiintoista, miten tulokset näyttävät, että tuoksu voi vaikuttaa näköaistiimme saaden miehen vaikuttamaan enemmän tai vähemmän viehätysvoimaiselta tai älykkäältä riippuen siitä, mitä naiset haistavat silloin, kun näkevät hänet, pohtii psykologi David Lewis Mindlabista.

– Kahvi on niin mielikuvia herättävä tuoksu, mutta pikakahvipurkin avaus ei riitä. Vastajauhetuista pavuista tehty kahvi on ainoa keino varmistaa toiset treffit, sanoo De'Longhin markkinointipäällikkö Mark Swift ja kehottaa sinkkumiehiä investoimaan kahvikoneeseen.


LUE MYÖS:


AVA

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja