Tämä äiti väittää, ettei synnytyksessä tarvita kipulääkkeitä – naisten täytyy vain "valmistautua" paremmin

Synnytys laitoksella vai kotona? 7:43

Lottie Daley uskoo, ettei synnytyksessä tarvita kivunlievitystä – naisten täytyy vain valmistautua paremmin. Ei liene yllättävää, että Daleyn näkemykset eivät saaneet tukea muilta äideiltä.

Video: Huomenta Suomessa keskusteltiin elokuussa 2018 kotisynnytyksistä. Miksi jotkut haluavat synnyttää mieluummin kotona kuin sairaalassa, ja mitä riskejä siihen liittyy?

Kolmen lapsen äiti Lottie Daley kritisoi muita äitejä näiden synnytystavoista. Daleyn mukaan naisten tulee "ottaa vastuu" omasta synnytyskivustaan, johon ei naisen mukaan tarvita edes lääkkeitä.

"Todellisuudessa se oli traumaattinen kokemus"

Daleyn ensimmäinen synnytys oli vaikea, joten seuraaviin hän päätti valmistautua paremmin, kertoo Daily Mail.

– Menin virran mukana enkä valmistautunut paljon, luotin vain siihen, että kätilö auttaa minua leijumaan paikalle kuin kuningatar ja kaikki on ihanaa, mutta todellisuudessa se oli traumaattinen kokemus, Daley kertoi This Morning -ohjelmassa.

Jos video ei näy, katso se täällä.

"Naisten ei pidä olla yliherkkiä tämän suhteen"

Toiseen synnytykseensä Daley kertoo valmistautuneensa eri tavalla.

"Ei epiduraalia. Naiset eivät tarvitse niitä lainkaan. Eivät ole koskaan tarvinneet...."

Tämäkin mies uskoi, ettei synnytyksessä tarvita kivunlievitystä – naisten reaktion voinet arvata!

– Otin täyden vastuun, mitä naisten pitäisikin tehdä. Naisten ei pidä olla yliherkkiä tämän suhteen. Meidän pitää hankkia tarvitsevamme opit ja ottaa vastuu, ja meidän pitää mennä ja saavuttaa synnytys, jonka haluamme, eikä vain odottaa, että se tapahtuu. Se on työtä.

Omien sanojensa mukaan Daley ei halua häpäistä naisia, vaan vain käskeä heidän valmistautua.

"Meitä häpäistään"

Toinen keskustelija, itsekin äiti Alley Einstein, oli Daleyn kanssa eri mieltä.

– Meitä häpäistään, jos otamme kipulääkkeitä synnytyksen aikana, meitä häpäistään, jos päädymme keisarileikkaukseen, Einstein huomauttaa.

Einsteinin mukaan tärkeintä on saattaa lapsi turvallisesti maailmaan, ei se, käyttääkö äiti kivunlievitystä vai ei.

"Miksi aina on kyse naisista ja valinnoista, joita he tekevät?"

Myöskään sosiaalisessa mediassa Daley ei ole saanut ymmärrystä osakseen.

– Monet naiset eivät tarvitse kivunlievitystä. Monet tarvitsevat. Siinä se. Naisten häpäiseminen siten kuin sinä teit tänään (ohjelmassa), oli oksettavaa. Kun katson tviittejäsi, näyttää siltä, ettei tämä ole ensimmäinen aihe, jossa olet käynyt naisten kimppuun. Häpeäisit, Twitter-käyttäjä Erica Kennedykirjoittaa.

– Raskaana oleminen ja synnyttäminen on jo tarpeeksi vaikeaa ja huolia aiheuttavaa yhdeksän kuukauden ajan, odottavat äidit eivät tarvitse tätä lisäpainetta. Jokaisen äidin pitäisi saada tehdä niin kuin on hänelle toimivinta, Deborah Bennetsanoo.

– Miksi aina on kyse naisista ja valinnoista, joita he tekevät? Imetys, synnytys, paino, työelämän ja perhe-elämän tasapainottaminen, menopaussi, voisin vain jatkaa! Maailman pitää lakata tuomitsemasta meitä ja antaa meidän päättää, mikä meille on yksilötasolla oikein, nimimerkki L x vaatii.

Lähde: Dailymail.co.uk, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja