Mainos

Talvivaaran johtaja: Poliitikkojen sijoitettava enemmän

Talvivaaran kaivoksen pääomistaja, toimitusjohtaja Pekka Perä patistelee poliitikkoja ostamaan enemmän suomalaisyhtiöiden osakkeita. Hänen mukaansa johtavilla poliitikoilla pitäisi olla enemmän rohkeutta osakekauppoihin ja kantaa vastuuta suomalaisesta työstä.

- Jos katsoo meidän politikkojemme ja yhteiskunnallisten päättäjiemme osakeomistuksia, niin näkisin mielelläni heidän sijoittavan huomattavasti enemmän varallisuuttaan suomalaisiin osakkeisiin.

Perä pitää myös täysin kohtuuttomana sitä julkista keskustelua, joka on syntynyt ympäristöministeri Paula Lehtomäen (kesk) perheen osakeomistuksista yhtiössä.

- Tämä keskustelu ei ole missään tapauksessa ollut tasapuolista. Tietyt asiat, kuten tulevat vaalit ja muut, sekoittavat järkevää keskustelua. Tämä keskustelu meni ihan suhteettomaksi, Perä sanoo,

Talvivaaran johtaja ei osaa vielä arvioida, onko julkisesta kohusta ollut yhtiölle enemmän haittaa vai hyötyä.

- Sitä on tässä vaiheessa vaikea sanoa. Tietysti meidän osakekurssimme on noussut kovasti. Toinen asia on se, että on vain yksi asia, mikä on pahempaa kuin puhuminen – se, että ei puhuta.

Lehtomäen perhe ei ole ainoa, joka luottaa yhtiöön, sillä Talvivaaralla on jo 23 000 henkilöomistajaa ympäri maata. Esimerkiksi kainuulaisilla piensijoittajilla Talvivaara on usein ainoa pörssiosake, jota he ovat ostaneet.

Katso Keimo Lehtiniemen juttu Sotkamosta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.