Mainos

Hallitus varaa Talvivaaran omistusjärjestelyihin 100 miljoonaa euroa

Hallitus osoittaa lisäbudjetissa Talvivaaran kaivosta koskeviin järjestelyihin lisää liki sata miljoonaa euroa.

Nyt päätetty 97 miljoonan euron varaus tulee aiemmin julkisselvityksen kustannuksiin annetun 100 miljoonan euron päälle. 

Budjettineuvos Juha Majasen mukaan esityksestä ei pidä vetää sitä johtopäätöstä, että kaivoksen rahoitusjärjestelyt olisivat liikahtaneet eteenpäin. 

– Valitettavasti rahoitusratkaisua ei ole vielä saavutettu. Tässä toimitaan nyt eduskunnan aikataulujen mukaisesti, koska tänään on viimeinen päivä jättää esitys ennen kuin nykyinen eduskunta päättää kautensa, kertoo budjettineuvos Juha Majanen.

Määräraha mahdollistaa yritys- ja omistusjärjestelyihin osallistumisen sekä vaihtoehtoisesti kaivoksen mahdolliseen sulkemiseen tähtäävien toimien käynnistämisen.  

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) perustelee ratkaisua sillä, että valtion täytyy olla toimintakykyinen kaikissa erilaisissa vaihtoehdoissa.  

– Mikäli kaivostoiminnalle Talvivaarassa löytyisi jatkaja, valtio voi mahdollisesti tulla vähemmistöosakkaaksi uudessa perustettavassa kaivosyhtiössä ja valtiolla on siten oltava valmius tarvittavien järjestelyjen tekemiseen. Jos kaivostoiminnalle ei kuitenkaan löydy jatkajaa, on valtion erikseen arvioitava parasta toimintalinjaa ja jopa kaivoksen mahdollista alasajoa, Vapaavuori sanoo tiedotteessa.  

Osana varautumista valtio on perustanut uuden valtion kokonaan omistaman Terrafame-osakeyhtiön.  

Juttua päivitetty lisätiedoilla ja otsikkoa muutettu klo 11.03

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.