Mainos

Talvivaara Lontoon pörssiin

Talvivaara-kaivosyhtiö listautuu Lontoon pörssiin. Kyseessä on suurin teollinen investointi ydinvoimalan jälkeen. Osakeannilla pyritään rahoittamaan puolet kaivoshankkeen kustannuksista.

Teiden ja rautatien pohjatyöt Sotkamon kupeessa Talvivaaran kaivosalueella ovat jo käynnissä. Kaivosalueen rakentaminen pääsee täysillä vauhtiin, kun Talvivaara kertoi osakeannista ja rahoituspaketin valmistumisesta.

Yhtiö listautuu Lontoon pörssin päälistalle jo ensi kuussa. 500 miljoonan euron kustannuksista puolet pyritään kattamaan osakeannilla.

Kaivosteollisuus elää nyt buumia, myös nikkelin hinta on korkealla. Talvivaara kiinnostanee sijoittajia, koska siellä arvioidaan olevan kolme prosenttia maailman nikkelivarannoista.

Kaivos on Suomen toiseksi suurin työmaa Olkiluodon ydinvoimalan jälkeen. Työllistämisvaikutukset ovat Kainuussa merkittävät ja pitkäaikaiset.

Lontooseen listautumista yhtiö perustelee osakevaihdon vilkkaudella.

- Lontoon pörssiin ennen kaikkea siksi, että vertaisryhmä on oleellisesti isompi kuin on Pohjoismaisissa pörsseissä. Täällä on erittäin paljon sijoittajia, jotka on kokeneita kaivossijoittajia, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Pekka Perä.

Talvivaaran pitäisi valmistua vuoden 2009 alkuun mennessä. Tuotannon arvo on 7-8 miljardia euroa, ja kaivoksen iäksi arvioidaan 25 vuotta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.