Mainos

Talvipyöräilijät ilman valoja ja kypärää

Talvisin pyöräilevistä vain joka neljäs käyttää lakisääteistä etuvalaisinta pimeän tai hämärän aikaan. Pyöräilykypärää käyttää vain joka kahdeksas talvipyöräilijä. Lisäksi nastarenkaiden käyttö on erittäin vähäistä. Puutteet ilmenevät Liikenneturvan tekemästä tutkimuksesta.

Liikenneturva tarkasti joulukuussa lähes 700 pyörän turvavarusteet kahdeksalla eri paikkakunnalla. Lisäksi tarkkailtiin 450 pyöräilijän valojen ja kypärän käyttöä pimeän tai hämärän aikaan.

Tutkimuksen mukaan liukkaat kelit eivät lisänneet pyöräilykypärän käyttöä. Myöskään nastarenkaiden käyttö ei ole saavuttanut suurta suosiota - nastarenkaat oli vain 3-4 prosentissa tarkastetuista pyöristä.

Suosituimmat turvavarusteet olivat poljin- ja takaheijastimet, jotka löytyivät kahdeksasta pyörästä kymmenestä. Sivuheijastin oli 70 prosentissa pyöristä. Etuheijastimen käyttö oli huomattavasti harvempaa. Parhaiten heijastimia käyttivät työmatkansa pyöräilevät.

Kaikki heijastimet ovat lain mukaan pakollisia. Muiden turvavarusteiden kuin etuvalon ja heijastimen käyttöä ei ole määritelty laissa. Turvaviiriä käytti joka kahdeksas pyöräilijä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.