Mainos

Talvimyrsky riepottelee taas Coloradoa

Ennusteiden mukaan lunta saadaan Denveriin yli 70 senttimetriä.

Coloradon osavaltion asukkaat ovat tottuneet koviin talviin, mutta monilla alkaa olla mitta täynnä. Jo toinen paha talvimyrsky viikon sisällä on lamauttanut osavaltion ja samalla Denverin kaupungin lentoliikenteen.

Edellinen myräkkä iski juuri joulun alla. Lunta tuli tuolloin vuorokaudessa yli 60 senttimetriä, ja tuhannet joulumatkustajat olivat jumissa Yhdysvaltain viidenneksi vilkkaimmalla lentokentällä.

Nyt sama toistuu uudenvuoden matkalaisten kohdalla. Ennusteiden mukaan lunta saadaan Denveriin yli 70 senttimetriä. Jo yli viisisataa lentoa Denverin kansainväliseltä kentältä on peruttu.

Myös maantieliikenne on osin lamassa, sillä lähestyvä myrsky on ryöpyttänyt lunta lähes metrin verran osiin Coloradoa. Denverin kautta kulkevat kaksi valtatietä onkin osin suljettu. Osavaltion kuvernööri Bill Owens on ehättänyt julistaa alueelleen hätätilan, ja kansalliskaarti on valmiina auttamaan lumen vuoksi pulaan joutuneita.

Länsiosien kova alkutalvi

Lentoliikennettä Denverissä haittaa myös se, että kaikkea viikko sitten satanutta lunta ei ole saatu siivottua pois kentältä ja nyt sitä on tulossa lisää.

Vielä aamulla kentän kuudesta kiitotiestä oli käytössä kolme ja matkustajia yritettiin lennättää alta pois niin nopeasti, kuin se oli mahdollista.

Lentoyhtiöt anoivat asiakkaitaan vaihtamaan lippujaan ilmaiseksi, jos he lähtivät aikaisemmilla lennoilla.

-Yritämme saada niin monta ihmistä kuin mahdollista täältä ennen myrskyä, sanoi Frontier -lentoyhtiön tiedottaja Joe Hodas.

Alkutalvi on ollut muutenkin rankka Yhdysvaltain länsiosissa. Tavallista rajummat talvimyrskyt ovat mylvineet länsirannikolla. Viimeisin myrsky jätti kymmenettuhannet taloudet ilman sähköä ja teitä oli poikki pöllyävän lumen vuoksi.

Kaliforniaan on ennustettu jälleen erittäin voimakkaita, lähes hirmumyrskyn luokkaa olevia tuulia. Sen sijaan Yhdysvaltain itärannikolla on ollut keskimääräistä huomattavasti lämpöisempää ja lähes lumetonta koko alkutalven ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.