Mainos

Talvimyrsky hiipumassa

Lumimyräkkä huonontaa kuitenkin ajokeliä koko maassa.

Suomeen lännestä iskenyt myrsky on hiipumassa. Ilmatieteen laitoksen mukaan kovin myräkkä on ohi, mutta tuuli jatkuu kovana koko päivän. Pohjoisella Itämerellä tuuli saattaa vielä nousta myrskylukemiin.

Kovin myrskytuuli riepotteli aiemmin Lounais-Suomea.

Ajokeli on huono koko maassa. Varsinais-Suomessa kova lumimyräkkä on aiheuttanut useita ulosajoja ja kolareita.

Myrsky riehui eilen Ruotsissa, jossa sattui useita liikenneonnettomuuksia. Lisäksi junat seisoivat paikoin, kun tuuli kaatoi puita sähkölinjojen päälle.

Sateet saattavat häiritä sähkönjakelua

Viikonlopuksi ennustetut sateet voivat aiheuttaa häiriöitä sähkönjakeluun. Maakunnallinen energiayhtiö Savon Voima on jo aloittanut partioinnin pahimmilla lumikuorma-alueilla Ylä-Savossa.

Partiot ovat poistaneet sähköjohdoille kertynyttä lunta Iisalmen pohjoispuolisilla alueilla. Samalla on kaadettu puita, jotka kaatuessaan voivat katkaista sähkölinjoja. Töissä on ollut mukana myös helikopteri.

Ylä-Savon lumikuormat ovat kasvaneet tällä viikolla. Toistaiseksi sähköviat ovat olleet yksittäisiä.

- Viikonlopun aikana on odotettavissa lisää sateita, jotka lämpötilan lauhtumisen vuoksi saattavat tulla myös osittain räntänä. Jos sateet ovat runsaita ja niiden vesipitoisuus suuri, on sähkönjakelussa odotettavissa häiriöitä, kertoo Savon Voiman käyttöpäällikkö Pekka Miettinen.

Miettisen mukaan maastossa työskentelee parikymmentä miestä. Vaaraa aiheuttavien puiden ja jääkuormien poisto saattaa aiheuttaa lyhyitä katkoksia eri puolella Ylä-Savoa.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.