Mainos

Tältä näytti luminen Rooma - katso kuvat

Turistit ovat saaneet ottaa poikkeuksellisia kuvia tänään Roomassa, kun Colosseum ja Trevin toivomuslähde saivat ylleen lumivaipan. Itsensä paavin kerrotaan tulleen ikkunaan ihailemaan Rooman tiheintä lumipyryä liki neljännesvuosisataan.

Italian pääkaupunki peittyi lumeen ja samalla kaupungin tiet ja liikenne ylipäätään menivät sekaisin. Moni roomalainen tosin ihastui lumisateeseen, ajeli skootterillaan jalat maassa ja otti vauhdissa kuvia lumisesta kaupungista.

Viimeksi Roomassa satoi lunta vuonna 2005, mutta tämänpäiväinen lumisade on ankarin 24 vuoteen, kertovat paikalliset meteorologit.

- Tämä on hyvin jännittävää. Olen ottanut miehestäni kuvia Colosseumin edessä, koska kukaan ei uskoisi minua, jos vain kertoisin, että Roomassa satoi tänään lunta, sanoi Margaret Jones, lontoolainen turisti.

Lunta tuli niin paljon, että Colosseum jouduttiin lopulta sulkemaan turvallisuussyistä.

Ankara sade, lumi ja kova tuuli ovat pyyhkäisseet yli Keski- ja Etelä-Italian. Sää on pakottanut sulkemaan monia teitä. Sardiniassa suljettiin joitakin kouluja.

Roomassa Ciampinon lentokenttä suljettiin ja lennot ohjattiin isommalle Fiumicinon lentokentälle. Rooman tavallisestikin kaoottinen liikenne oli lumen vuoksi hyvin hidasta autojen edetessä ryömintävauhtia.

-Tämä on kaunista, mutta emme ole tottuneet tähän Roomassa, sanoi muuan roomalainen autoilija Mario Strillandi.

-Pelkkä sade sekoittaa liikenteen kaupungissa - voit vain kuvitella mitä tekee lumisade!

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.