Larry-koira oli kamalassa kunnossa löydettäessä – koki upean muodonmuutoksen hyväntekijöiden ansiosta

Miten ikä vaikuttaa koiran käyttäytymiseen? 1:19
KATSO MYÖS: Miten ikä vaikuttaa koiran käyttäytymiseen?

Larry-koira sai uuden mahdollisuuden elämään eläinsuojelun työntekijöiden ansiosta Englannissa.

Larry-koira löydettiin läheltä Liverpoolia, Englannissa sijaitsevan Crewe-kaupungin kaduilta toukokuussa 2023. Koiran löytänyt kansalainen vei huonossa kunnossa olevan eläimen eläinsuojeluyhdistys RSPCA:n omistamaan eläinsairaalaan.

Koiran turkki oli virtsasta ja ulosteesta niin takussa, että karva oli rastoittunut sen päässä, hännässä ja jaloissa, ja eläimen oli hankala kävellä ilman kipua, kertovat muun muassa Newsweek ja Metro. Edes koiran rotua ei pystynyt päälle päin sanomaan varmaksi, mutta sen epäiltiin olevan villakoira tai maltankoira.

Noin 13-vuotiaaksi arvellun Larryn elämästä ennen sairaalaan joutumista ei tiedetä paljon, mutta eläinsairaalan työntekijät arvelivat sen kärsineen kuukausien laiminlyönnistä jo ennen kadulle hylkäämistä.  

Larryn uskomaton muodonmuutos

Larry siirrettiin toiseen RSPCA:n omistamaan eläinsairaalaan Manchesterissa, jossa se nukutettiin eläinlääkärien ajaessa noin kahden kilon verran takkuturkkia pois.

– Sen muutos on ollut uskomaton, kuvailee RSPCA:n Wirral & Chester -eläinkotia johtava ja Larrylle sijaiskodin antanut Kay Hawthorn RSPCA:n mukaan.

Larry pääsi eroon valtavista kasoista takkuista turkkia. Alta paljastui suloinen valkoinen pikkukoira. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Valtavien takkuisten karvamöykkyjen alta on ilmestynyt suloinen ja hellä koira, jolle on annettu uusi mahdollisuus elämään. 

RSPCA yrittää selvittää, mitä Larrylle oli tapahtunut, ennen kuin se pääsi eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin. 

– Uskomme, että se luultavasti hylättiin tai tarkoituksella jätettiin harhailemaan, RSPCA:n tutkija Louise Showering sanoo.

Lähteet: Newsweek, Metro, RSPCA

Lue myös:

    Uusimmat