Äitiyspakkaus 2021: Tätä kaikkea se pitää sisällään – mukana uusi tuote!

Ensikurkistus vuoden 2021 äitiyspakkauksen sisälle! 1:11
Ensikurkistus vuoden 2021 äitiyspakkaukseen!

Kela julkisti vuoden 2021 äitiyspakkauksensa.

Kelan äitiyspakkaus täyttää tänä vuonna jo kunnioitettavat 84 vuotta. Uusi äitiyspakkaus julkistettiin perjantaina 12.3. 

Äitiyspakkauksessa on tuttuun tapaan vauvanvaatteita ja hoitotarvikkeita. Tuotevalikoima säilyy pitkälti samanlaisena vuodesta toiseen, mutta esimerkiksi tekstiilien värit ja kuosit vaihtelevat. Pakkaukseen valitaan myös täysin uusia tuotteita. Viime vuonna uutuustuote oli jatkopalabody.

Yllä olevalla videolla kurkistus pakkauksen sisältöön!

Yhteensä 50 tuotetta

Äitiyspakkausta uudistetaan joka vuosi muun muassa asiakaspalautteen perusteella, ja tälläkin kertaa asiakkaat ovat päässeet päässeet vaikuttamaan pakkauksen sisältöön. Äänestyksessä pakkauksen sisältämän makuupussin voittajakuosi valikoitui ylivoimaisella äänten enemmistöllä, Kelan sivuilla kerrotaan.

Vuodelaatikon Mustikkamaito-kuosin on suunnitellut viimevuotiseen tapaan Ilona Partanen, joka valittiin suunnittelemaan kuosi nuorille suunnittelijoille järjestetyn design-kilpailun kautta.

Vuoden 2021 äitiyspakkauksessa on yhteensä 50 tuotetta. Tuotevalikoima on säilynyt pitkälti ennallaan.

Tämä on äitiyspakkauksen uusi tuote

Uutena tuotteena äitiyspakkauksesta löytyy tänä vuonna kolmesta yhteensopivasta vaatteesta koostuva vaatesetti. Pakkauksessa on ensimmäistä kertaa mukana myös silikoninen ruokakaukalo sekä lisäksi perinteinen ruokalappu. Sideharsoliinoja on aiempaa enemmän ja värillisiin kuoseihin on panostettu.

Vuoden 2021 äitiyspakkauksessa on väriltään neutraaleja ja helposti yhdisteltäviä tuotteita. Joukkoon mahtuu kuitenkin myös värikkäitä vaatteita ja luontoaiheisia kuoseja. Pakkauksesta ei tänä vuonna löydy vanuhaalaria, vilttiä eikä kuumemittaria.

Jakoon maalis–huhtikuussa

Äitiyspakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee jonkin verran vuosittain, koska edellisen vuoden pakkaukset jaetaan ensin loppuun. Tämän vuoden pakkausta aletaan jakaa todennäköisesti maalis–huhtikuussa.

– Äitiyspakkauksen suosio pitää edelleen pintansa. Kaikista äitiysavustuksista noin 70 prosenttia jaetaan edelleen pakkauksina, kertoo Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen tiedotteessa.

Vastuullisuus mielessä

Kela kertoo tiedotteessaan, että äitiyspakkauksen tuotteiden kilpailutuksessa painotetaan laatua ja vastuullisia materiaaleja.  Puuvillasta valmistetuista tuotteista osa on 95-prosenttista luomupuuvillaa. Lisäksi viidessä tekstiilituotteessa on käytetty osittain kierrätysmateriaalia.

Kaikkien tuotteiden täytyy myös täyttää Suomen ja EU:n lainsäädännän turvallisuusvaatimukset.

Tältä näyttää uusi äitiyspakkaus – MTV kurkistaa, miten laatikon sisällössä toteutuu vastuullisuus 4:34
Näin Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen kommentoi äitiyspakkauksen sisältöä MTV Uutiset Livelle – katso haastattelu tästä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Kela

Lue myös:

    Uusimmat