Mainos

Talousvaliokunta aloittaa Fortum-kuulemiset

Eduskunnan talousvaliokunta päätti viime viikolla, että se haluaa kuulla kauppa- ja teollisuusministereitä sekä Fortumin johtoa siitä, miten kohua herättäneisiin optiojärjestelyihin päädyttiin. Fortumin entinen toimistusjohtaja on osallistunut optio-keskusteluun korostamalla, että yhtiössä on tuhlattu rahaa ennenkin.

Eduskunnan talousvaliokunta aloittaa tänään energiayhtiö Fortumin optioihin liittyvät asiantuntijakuulemiset.

Ensimmäisinä kuultaviksi saapuvat kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen, entinen kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre, entinen Fortumin hallituksen puheenjohtaja Matti Vuoria sekä kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtanen ja omistajapolitiikan yksikön päällikkö Markku Tapio.

Talousvaliokunta päätti viime viikolla, keitä kaikkia se haluaa kuulla selvittäessään, miten kohua herättäneisiin optiojärjestelyihin päädyttiin. Entisistä kauppa- ja teollisuusministereistä valiokunta kuulee vielä myös Erkki Tuomiojaa. Lisäksi valiokunta haluaa kuulla Fortumin toimitusjohtajaa Mikael Liliusta ja yhtiön hallituksen johdossa nyt istuvaa Peter Fagernäsiä.

Kuulemiset jatkuvat perjantaina. Silloin kuullaan näillä näkymin muun muassa kilpailu- ja energiamarkkinaviraston edustajia.

Entinen toimitusjohtaja: Fortumissa tuhlattu muutakin rahaa

Entinen Fortumin toimitusjohtaja Heikki Marttinen pitää Fortumin optioita virheellisinä. Ne ovat kuitenkin hänen mielestään pientä verrattuna niihin miljooniin, joita tuhlattiin Imatran Voiman ja Nesteen yhdistämisessä 1990-luvun lopulla.

Marttinen arvostelee fuusiota Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa. Hänen mukaansa yhtiöiden arvonnousu olisi aivan toista, jos niitä olisi kehitetty seitsemän vuotta itsenäisinä pörssiyhtiöinä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.