Taloustilanne pakotti Metallican kiertueelle

Vallitseva taloustilanne ja levymyynnin lasku vaikuttaa myös megabändien toimintaan.

Metallica konsertoi Suomessa ensi maanantaina, kun bändi nähdään Helsingin Kalasatamassa järjestettävän Sonisphere Festivalin pääesiintyjänä. Konsertti tulee olemaan jo bändin kuudestoista vierailu Suomessa. Ainakin osittain legendaarisen metalliyhtyeen fanit saavat kiittää tiukkaa taloustilannetta ja musiikkibisneksen murrosta, jotta voivat nähdä suosikkibändinsä lavalla.

Bändin kitaristi Kirk Hammett kertoi Rolling Stone -lehdessä yhtyeensä tilanteesta. Haastattelun mukaan Metallican ylläpitokulut ovat niin suuret, että yhtye joutuu olemaan entistä enemmän kiertueella, koska levymyynti ei tuota tarpeeksi. Rahaa menee muun muassa oman studion ylläpitoon ja sen henkilökunnan palkkoihin.

– Enää emme pysty pitämään kahden vuoden kiertuetaukoja. Aikaisemmin pystyimme pitämään pitkiä taukoja, koska saimme parin kuukauden välein isot palkkiot levymyynnistä. Nykyään isot palkkiot tulevat ehkä kerran tai kahdesti, kun levy julkaistaan, avautui Hammett lehdelle.

Kysyntää Metallican konserteille vaikuttaa olevan hyvin. Kesän keikoista lähes puolet on bändin kotisivujen mukaan loppuunmyytyjä jo tässä vaiheessa. Myös Suomessa Metallica on kiinnostanut lipunostajia. Live Nation Finlandista kerrotaan MTV3.fille, että Kalasatamaan mahtuu 47 000 katsojaa ja lippuja on enää jäljellä muutamia satoja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat