Mainos

Talousrikostutkintaan lisää rahoitusta

Sisäministerin mukaan valtio on parantanut talousrikostutkinnan edellytyksiä resursseja lisäämällä. Lisäraha on suunnattu mm. talousrikoksia tutkivien palkkauksen kehittämiseen.

Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan valtio on viime aikoina parantanut talousrikostutkinnan toimintaedellytyksiä lisäämällä tutkinnan rahoitusta. Tavoitteena on pitää rikollisuuden aiheuttamat vahingot kansalaisten kannalta mahdollisimman pieninä ja saada rikoshyötyä takaisin yhteiskunnalle.

Rajamäki tarkasteli talousrikostutkinnan tilaa Savonlinnan kihlakunnan poliisilaitoksen 100-vuotisjuhlassa tänään.

Rajamäen mukaan poliisin tämän vuoden toimintamenoihin lisättiin miljoona euroa talousrikostutkintaan. Lisäksi vuoden 2003 toisessa lisätalousarviossa suunnattiin samoin miljoonaa euroa käytettäväksi talousrikostorjuntaan ja ulkomaisen työvoiman valvontaan.

-Nämä lisäykset ovat mahdollistaneet sen, että talousrikostutkijoiden palkkausta on voitu parantaa nostamalla lähtövaativuustasoa ja talousrikostutkijoille on voitu suunnata tehtävästä riippuen 50-200 euron erillinen talousrikostutkintalisä, Rajamäki kertoi.

Rikollisuudella kansainvälinen ulottuvuus

Rajamäen mukaan kansainvälinen ulottuvuus leimaa nykyään selkeästi Suomenkin rikollisuutta.

- Suomessa toimiva ammattimainen järjestäytynyt rikollisuus on myös kansainvälistynyt voimakkaasti. Sitä johdetaan ja ohjataan suurelta osin Virosta ja Venäjältä, hän painotti.

Keskusrikospoliisin arvion mukaan Suomessa toimii yli 70 järjestäytynyttä rikollisryhmää, joista noin 30 täyttää EU:n järjestäytyneelle rikollisuudelle asettamat määrittelykriteerit.

- Vaikka ryhmien määrä on viime vuosina pysynyt samana, niihin kuuluva jäsenmäärä on kasvanut, Rajamäki muistutti

Rikollisuutta vastaan taisteltaessa tarvitaan kansainvälisiä toimia. Poliisi-, tulli- ja rajaviranomaisten yhteistyötä Suomen ja Viron välillä tullaan tiivistämään tänä vuonna.

-Erityisesti sekä järjestäytyneen että talousrikollisuuden alalla tarvitsemme laajempaa yhteistyötä koko Baltian kanssa. Yhteistyö on käynnistynyt myös Venäjän kanssa. Näillä toimilla Suomeen suuntautuvaa rikollisuutta kyetään entistä paremmin ennalta estämään jo rajojemme ulkopuolella, Rajamäki sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.