Mainos

Talousrikokset tuttuja suomalaisyrityksille

Suurin osa suomalaisyrityksistä on viime vuosina joutunut talousrikoksen tai sen yrityksen kohteeksi. Uhatuimpia toimialoja ovat rahoitus, viestintä ja tukkukauppa.

Talousrikokset ovat tuttuja suomalaisyrityksille.. Poliisiammattikorkeakoulun tutkimuksesta käy ilmi, että lähes kolme neljästä yrityksestä on viime vuosina joutunut talousrikoksen tai sen yrityksen kohteeksi.

Poliisiammattikorkeakoulun juuri valmistuneen tutkimuksen mukaan suurin uhka rikoksen kohteeksi joutumisella on suurilla ja pidempään toimineilla yrityksillä. Toimialoista uhatuimpia ovat rahoitus, viestintä ja tukkukauppa.

Tutkimukseen osallistuneiden yritykset ovat yhtä mieltä siitä, että talousrikokset ovat vahingollisia: ne rappeuttavat yhteiskuntamoraalia, vääristävät tervettä kilpailua ja aiheuttavat yhteiskunnalle taloudellisia menetyksiä.

Suurin kärsijä yhteiskunta

Suurin osa yrityksistä piti talousrikoksia omalla toimialalla yleisinä. Useimmin näin uskottiin majoitus- ja ravitsemusalalla, kuljetus- ja huolinta-alalla sekä rakennuslalla. Tutkimuksessa kävi kuitenkin ilmi, että yritykset eivät yleensä näe itseään uhreina. Suurimpana kärsijänä pidettiin verottajaaa ja muuta yhteiskuntaa.

Kyselyt lähetettiin kaikkiaan 2000 suomalaiselle yritykselle. Joukossa olivat mm. maan 500 suurinta yritystä ja kaikki pörssiyhtiöt. Vastauksia tutkijat saivat joka neljänneltä yritykseltä. Tutkijat Anne Jokinen, Janne Häyrynen ja Anne Alvesalo pitävät tuloksia luotettavina, sillä ne ovat samoilla linjoilla aiempien selvitysten kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.