Tallipäälliköltä hyvin vihjailevaa tekstiä – F1-tähtikuski Daniel Ricciardo vaihtaa jälleen maisemaa?

F1-sarjassa ranskalaistalli Renault teki peliliikkeitä kuljettajamarkkinoilla, kun se hankki Esteban Oconin itselleen Mercedeksen leiristä. Valtteri Bottaksen paikkaa kytännyt Ocon teki kahden vuoden mittaisen sopimuksen Renaultin kanssa. Nyt spekulaatiot ovat jo kääntyneet toiseen Renault-kuskiin, Daniel Ricciardoon.

Viime vuodet Red Bullilla ajanut tähtikuski Ricciardo teki kovan liikkeen viime syksynä, kun hän päätti jättää energiajuomayhtiön sponsoroiman tallin taakseen. Ricciardo teki kahden vuoden mittaisen sopimuksen Renaultin kanssa.

Nyt Ricciardon tulevaisuuden ylle on tullut kysymysmerkkejä. Spekulaatiot vain voimistuivat, kun Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul puhui tallin tulevaisuudesta.

– Panostamme meidän nuoriin kuljettajiimme ja toivomme, että meillä voisi olla yksi kuljettaja akatemiasta vuonna 2021, Abiteboul sanoi muun muassa GP Blogin mukaan.

Heitto osuu Ricciardoon, sillä hänen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen. Oconilla tuore sopimus kattaa puolestaan Abiteboulin mainitseman kauden 2021.

Kysymys onkin se, että vaihtaako Ricciardo jälleen maisemaa F1:ssä?

– Meidän täytyy olla valmiita siihen, että voimme toivottaa jonkun nuoren kuljettajan tervetulleeksi talliimme, Abiteboul jatkoi aiheesta.

Renaultin ohjelmassa ovat mukana muun muassa F2-sarjassa ajava Guanyu Zhou sekä F3-sarjassa ajavat Max Fextrell ja Christian Lundgaard

Pari viikkoa sitten Belgian Spassa kuolonkolarissa henkensä menettänyt Anthoine Hubert kuului Renaultin nuorten kuljettajien ohjelmaan.

Renaultin nykykuski Ricciardo on tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjassa kahdeksantena. Australialaiskuljettajalla on koossa 34 pistettä.

Tähtivahvistuksen avulla Renault on pyrkinyt nostamaan tasoaan. Ranskalaistalli on pyrkinyt haastamaan nykyiset kärkitallit, Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin.

Tällä kaudella Renault on jäänyt painimaan keskikastiin. Renaultin kovin haastaja on ollut McLaren, joka on parhaillaan valmistajien MM-taulukossa neljäntenä. Renault on viides. Kärjessä porhaltaa Mercedes. 

Lue myös:

    Uusimmat