Osa suomalaisseurueen jäsenistä sai kertomansa mukaan ruokamyrkytyksen laivamatkan jälkeen. Oireita tuli niille, jotka olivat syöneet laivalla valmissalaattia. Laivayhtiö kiistää, että ruokamyrkytys johtuisi laivalla tarjoillusta ruoasta.
Kahdeksan hengen seurue oli palaamassa Latviasta Suomeen viime sunnuntaina Tallinkin M/S Star-matkustajalautalla.
Laivamatkan aikana seurue päätti syödä laivassa.
– Laivalla viisi meistä söi valmiiksi pakatun katkarapusalaatin ja yksi lohileivän, joita säilytettiin kylmäkaapissa. Kaksi muuta kävi syömässä muualla, yksi seurueen jäsen kertoo MTV Uutisille.
1-2 vuorokautta matkan jälkeen kaikki kylmäkaapin antimia syöneet sairastuivat oksennus- ja ripulitautiin. Kaikkien kuuden oireet ovat samanlaisia.
– Näytteitä ei vielä ole otettu, mutta oireet viittaavat norovirukseen.
Ne seurueen jäsenet, jotka kävivät syömässä muualla, eivät saaneet oireita.
Lue myös: Vatsatauti vai ruokamyrkytys – miten ne erottaa toisistaan?
Laivayhtiölle ei raportoitu ruokamyrkytyksistä
Laivayhtiö ei ole tietoinen tapauksista. Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo MTV Uutisille, että laivayhtiö ei ole saanut yhtäkään ilmoitusta ruokamyrkytyksistä.
