Tallinnan-laivalla aterioinut seurue sairastui vatsatautiin – laivayhtiö kiistää ruokamyrkytyksen mahdollisuuden

Osa suomalaisseurueen jäsenistä sai kertomansa mukaan ruokamyrkytyksen laivamatkan jälkeen. Oireita tuli niille, jotka olivat syöneet laivalla valmissalaattia. Laivayhtiö kiistää, että ruokamyrkytys johtuisi laivalla tarjoillusta ruoasta.

Kahdeksan hengen seurue oli palaamassa Latviasta Suomeen viime sunnuntaina Tallinkin M/S Star-matkustajalautalla.

Laivamatkan aikana seurue päätti syödä laivassa.

– Laivalla viisi meistä söi valmiiksi pakatun katkarapusalaatin ja yksi lohileivän, joita säilytettiin kylmäkaapissa. Kaksi muuta kävi syömässä muualla, yksi seurueen jäsen kertoo MTV Uutisille.

1-2 vuorokautta matkan jälkeen kaikki kylmäkaapin antimia syöneet sairastuivat oksennus- ja ripulitautiin. Kaikkien kuuden oireet ovat samanlaisia.

– Näytteitä ei vielä ole otettu, mutta oireet viittaavat norovirukseen.

Ne seurueen jäsenet, jotka kävivät syömässä muualla, eivät saaneet oireita.

Laivayhtiölle ei raportoitu ruokamyrkytyksistä

Laivayhtiö ei ole tietoinen tapauksista. Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo MTV Uutisille, että laivayhtiö ei ole saanut yhtäkään ilmoitusta ruokamyrkytyksistä.

– Laivalla oli 2 000 matkustajaa ja katkarapusalaatteja on myyty satoja. Ei ole siis syytä epäillä, että tämä viiden henkilön porukka olisi saanut oireita laivalta, Nöjd vastaa. 

Nöjd epäilee, että seurueen jäsenet ovat voineet saada ruokamyrkytyksen jostakin muualta.

Vatsatautiin sairastunut on hyvin varma, että ruokamyrkytys on seurausta laivalla syödystä ruoasta.

Tätä hän perustelee sillä, että matkalla Latviasta Tallinnaan he eivät syöneet mitään, ja ruokamyrkytyksen oireet tuli ainoastaan niille, jotka söivät kaapissa säilytettyjä kylmätuotteita.

– Latviassa samaan aikaan olleet ja samassa paikassa yöpyneet eivät ole sairastuneet, hän kertoo.

Seurueen jäsenen mukaan kyse ei myöskään voi olla krapulaoireista, sillä matkalla ei nautittu ollenkaan alkoholia.

Lue myös:

    Uusimmat