Mainos

Nyt puhuu Silja Symphonylla sairastunut perhe: "Yksi oksensi ja toisella tuli molemmista päistä – 5 säkillistä pyykkiä"

Risteilyalus Silja Symphonylla vatsatautiepidemiaan sairastuneen lapsen äiti kuvailee tautia rajuksi.

Vatsatautiepidemia, jonka aiheuttajaa ei vielä tiedetä, on sairastuttanut jo yli 100 matkustajaa. Tauti on jyllännyt Tallink Siljan Silja Symphony -aluksella jo lähes viikon.

MTV tavoitti perheen, jonka jäseniä sairastui viikonloppuna laivan ollessa paluumatkalla Tukholmasta Helsinkiin.

– Ruokailimme sunnuntaina normaalisti buffetissa ja menimme nukkumaan. Muutama lapsista valitteli illalla mahakipua ja ruoka ei oikein maistunut heille, äiti kertoo.

Saman illan aikana perheen jäsenet olivat lukeneet suomalaisista tiedotusvälineistä, että laivalla oli havaittu useita vatsatautitapauksia.

Yöllä puhkesivat rajut oireet.

– Hyteissä oksennettiin ja yhdellä tuli molemmista päistä. Toisessa hytissämme käytiin muutaman kerran avaamassa vessanpönttö ja loppujen lopuksi siellä oli viisi jätesäkillistä likapyykkiä. Uusia lakanoita oli tuotu yön aikana.

Perheen äiti kertoo, että koko seurue oli ensin pohtinut, voisiko kyseessä olla ruokamyrkytys. Pian kävi kuitenkin ilmi, ettei se ollut mahdollista koko seurueen kohdalla.

– Mietimme myös, missä seurueemme kolme sairastunutta olivat liikkuneet ja totesimme, että pallomeri ja lasten leikkipaikka olivat yhdistävä tekijä.

Äiti ihmettelee, miksi aluksessa ei alettu heti ensimmäisten tapausten ilmettyä tehdä tehokkaita puhdistuksia.

Tallink Siljalta kerrotaan, että laivalla on desinfioitu ja siivottu ”aivan hulluna” sunnuntaista asti.

– Siellä on ollut ylimääräistä siivoojaa, ja pintoja ja kahvoja on pyyhitty yötä myöten, Tallink Siljan viestintäpäällikkö Marika Nöjd sanoo MTV Uutisille.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen alukselta ottamien näytteiden tutkimustulokset valmistuivat tänään ja niiden mukaan laivalla on jyllännyt norovirus.

Juttua päivitetty THL:n tiedoilla klo 15:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.