Mainos

Tallinnaan rakennetaan suuri vapauden kello

Tallinnan keskustassa aloitetaan tällä viikolla suuren vapauden kellon rakentaminen. 12-metriä korkeasta kellosta tulee muistomerkki virolaisten vapausaatteelle. Tallinnan kaupunginhallituksen viereen Kaarlikadulle rakennettava kello tulee näyttämään kahta aikaa: reaaliajan lisäksi se näyttää, kuinka kauan Viro on ollut itsenäinen tasavalta.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtajan Jüri Ratasen mukaan vapauden kello valmistuu joulukuussa. Vapauden kellon kaksi pylvästä rakennetaan mustan marmorin päälle. Muistomerkin värit ovat sininen, musta ja valkoinen. Ratasen mukaan musta symboloi muistomerkissä ikuisuutta, sininen nykyaikaa ja valkea vapausaatetta. Muistomerkin rakentaminen maksaa yli 100 000 euroa.

Vapauden kellon rakentamista on Virossa suunniteltu jo vuosia ja sen rakentamisen tueksi laadittiin hallitukselle useita kirjelmiä. Vapauden kellon rakentamisen tarvetta idean tukijat perustelivat muun muassa osoittamalla, että Tallinnassa on monta suurta muistomerkkiä neuvostoajasta. Virolaisten vapaustaistelusta muistuttaa vain yksi pieni muistomerkki Viron vapaussotaan lähteneistä koulupojista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.