Tallinna on ostosparatiisi – poimi vinkit shoppailuun

Tallinna on shoppailijan paratiisi. Ostosmahdollisuudet ovat kuitenkin keskittyneet naapurikaupungissa suhteellisen pienelle alueelle. Useimmat vanhankaupungin liikkeet lukuisilla tavarataloilla höystettynä antavat parhaat mahdollisuudet shoppailuun.

Tallinna on shoppailijan paratiisi. Vaikka hinnat ovatkin hieman nousseet lahdella toisella puolen, on silti hyödyllistä katsastaa shoppailumahdollisuudet Tallinnan visiitillä.

Näitä Tallinnasta kannattaa shoppailla

– Käsitöitä: perinteisiä virolaisia villapaitoja, puisia oluttuoppeja, hauskoja huopahattuja, katajaisia keittiövälineitä sekä kalkkiliuskeesta valmistettuja koriste- ja käyttöesineitä

– Taidetta, esimerkiksi grafiikkaa, koruja, lasia ja keramiikkaa

– Kansainvälisesti tunnettujen virolaisten säveltäjien (Tormis, Pärt, Tubin, Tüür) musiikkia

– Neuvostoaikaisia esineitä, joita on myynnissä antiikkiliikkeissä

– Virolaista tummaa suklaata ja muita Kalevin makeistehtaan herkkuja

– Käsinmaalattua marsipaania

– Parhaat paikat vaate-, kenkä-, hajuvesi- ynnä muiden ostosten tekoon ovat Viru- ja Müürivahe-katujen erikoisliikkeet vanhassakaupungissa. Lisäksi Tallinnaan on noussut suuria tavarataloja ja ostoskeskuksia, joista löytyy laajoja valikoimia.

– Pysähdy ostoskierroksella myös Müürivahen myyntikojuilla: kaupunginmuurin suojissa on tarjolla erilaisia neuletuotteita.

– Katariinan käytävä on seikkailijashoppailijalle vieläkin kiehtovampi kohde. Katariinan killan käsityöläismestarit ja taiteilijat työskentelevät keskiaikaistyylisissä verstaissa, joissa asiakkaat voivat seurata esimerkiksi lasin, keramiikan ja tilkkutöiden valmistusta sekä tehdä ostoksia.

Suuria kauppakeskuksia

– Kaubamaja, Viru-hotellin vieressä. Kaubamajasta löytyy kaikkea vaatteista kenkiin ja kosmetiikasta koruihin. Alakerrassa on myös iso ruokakauppa.

Viru-kauppakeskus, Viru-hotellin siivessä. Viru-hotellin vieressä on valtava kauppakeskus ravintoloineen ja terasseineen. Keskuksesta löytyy yli 100 liikettä.

Stockmann, Liiavalaia 53

Vaatteita, kenkiä, laukkuja

Parhaita paikkoja vaate-, kenkä-, hajuvesi- ja muiden ostosten tekoon ovat Viru- ja Müürivahe-katujen elegantit erikoisliikkeet vanhassakaupungissa. Lisäksi viime vuosina kaupunkiin on noussut useita suuria täyden palvelun tavarataloja ja ostoskeskuksia.

Ostoskierroksella kannattaa pysähtyä myös Müürivahen myyntikojuilla: kaupunginmuurin suojissa on tarjolla valtavat määrät erilaisia neuletuotteita. Katariinan käytävä on seikkailijashoppailijalle myös kiehtova kohde. Katariinan killan käsityöläismestarit ja taiteilijat työskentelevät keskiaikaistyylisissä verstaissa, joissa asiakkaat voivat seurata esimerkiksi lasin, keramiikan ja tilkkutöiden valmistusta sekä tehdä ostoksia.

Tallinnassa on niin ikään useita suuria kauppakeskuksia. Erityisesti kesän trendikkäimpiä vaatteita ja tuttuja ketjuliikkeitä löytyy Tallinnan keskustan tuntumassa sijaitsevasta kauppakeskus Rocca al Maresta sekä muutaman kilometrin päässä Tallinnan ydinkeskustasta sijaitsevasta kauppakeskus Kristiinestä. Etenkin sateisella säällä sekä Rocca al Mare että Kristiine ovat mitä otollisimpia shoppailupaikkoja laajan tarjontansa ja hyvien ruokailumahdollisuuksiensa vuoksi.

Lisää asiaa tyylistä AVAn Muotitietoinen-sarjassa:

AVA

Lähteet ja lisätietoa:www.tourism.tallinn.ee/fin

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja