Tällaista on illanvietto korona-aikana: "Tuntuu, että säännöt lentää ikkunasta yöllä" – MTV kävi baarikierroksella Helsingin keskustassa

MTV Uutiset kävi baarikierroksella Helsingin keskustassa – juhliessa korona ei paljon paina 4:05
Helsingin yöelämässä liikkuneet kertovat, että koronan leviäminen on mielessä.

Korona on yöelämässä kävijöiden mielessä, mutta baareissa suositukset eivät toteudu.

Helsingin keskustassa sijaitsevat anniskeluravintolat olivat ääriään myöten täynnä lauantai-iltana ja yönä.

Vaikka taivaalta tulikin välillä railakkaasti vettä, oli monien paikkojen edessä silti paljon nuoria juhlijoita ja pitkälle kiemurtelevia baarijonoja. 

"Eipä täällä näy hirveästi kasvomaskeja"

Mutta miten on koronatilanteen laita?

Kalevankadulla sijaitsevaan Villiin Wäinöön matkalla ollut Ville kertoo, että lauantai-ilta tuntuu kyseisellä kadulla varsin normaalilta, ihan kuin mitään vaaraa koronaviruksesta ei edes olisi.

– Tuntuu, että säännöt lentää ikkunasta yöllä. Ei tunnu niin vakavalta. Eipä täällä näy hirveästi kasvomaskeja, Ville kommentoi MTV Uutisille.

Monet MTV Uutisten haastattelemat baarikävijät ihmettelevätkin sitä, miksi päiväsaikaan kaikki käyttävät kasvomaskeja, mutta illalla kyseiset partikkelit häviävät täysin katukuvasta.

Helsingin Mikonkadulla anniskeluravintola Public Cornerissa kaverinsa syntymäpäivä juhlistanut Valtteri kertoo, että kasvomaskin käyttäminen baarissa ei kuulostaisi tyhmältä idealta, mutta vaikeaa se olisi.

– Baarissa juodaan paljon, niin siinä mielessä vähän hölmöä, että vetääkö sen (maskin) aina alas, kun ottaa huikan? Mutta ei se varmaan mikään tyhmä idea olisi, Valtteri kertoo.

Tanssiessa ei minkäänlaisia turvavälejä

Keskustassa baari-iltaa viettäneet Emilia, Nelli ja Sofia myöntävät, että koronan leviäminen pelottaa yöelämässä. Siltä varalta heidän käsilaukuissaan mukana kulkee aina käsidesipullo.

Naisporukkaa mietityttävät myös turvavälit, jotka eivät anniskeluravintoloissa tällä hetkellä toteudu lainkaan.

– Ehkä terasseilla voi olla turvavälit, mutta ei klubeilla. Kun tanssitaan, niin ei siinä pysty pitämään minkäänlaisia turvavälejä. Aika ahdistavaa, yhtäkkiä kaikki vaan unohtaa sen, naiset kertovat.

Miltä Helsingin yöelämässä näytti lauantaina? Katso MTV Uutisten reportaasi keskustasta yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat