Mainos

Tällaisia ovat vuosimallin 2012 älypuhelimet

Kuluneen vuoden aikana on julkistettu toinen toistaan mielenkiintoisempia mobiililaitteita. Moniydinprosessorit, tehokkaat kamerat, alati tarkemmat näytöt sekä uudenlaiset langattomat ominaisuudet ovat esiintyneet monissa uutuustuotteisiin liittyvissä artikkeleissa.

Saman suuntauksen uskotaan jatkuvan vahvasti ensi vuonnakin. Teknologiasivusto PCWorld on koonnut sivuilleen listan vuosimallin 2012 älypuhelimen kovista ominaisuuksista.

Neliydinprosessorit saapuvat voimalla markkinoille

Tehokkaat kaksiydinprosessorit ovat olleet tämän vuoden aikana otsikoissa, mutta seuraavaksi tuloaan tekevät voimaa uhkuvat neliydinprosessorit.

Nvidian Tegra 3 -neliydinprosessorin kerrotaan olevan viisi kertaa nopeampi kuin tänä vuonna markkinoille tullut kaksiytiminen Tegra 2. Qualcomm on puolestaan aikeissa tuoda markkinoille neliytimisiä 2.5GHz Snapdragon -prosessoreita.

NFC lyö itsensä läpi

Langatonta lähiyhteyttä käyttävän NFC-ominaisuuden (Near-Field Communication) uskotaan lyövän itsensä läpi ensi vuonna. NFC-teknologiaa voidaan käyttää luottokortin sijaan mm. langattomissa maksusuorituksissa. Ensi vuoden aikana NFC-maksamista hyödyntäviä laitteita uskotaan ilmestyvän katukuvaan.

HD-resoluutiosta tulee standardiominaisuus

1280 x 720 -tarkkuudella toimivien kännykkänäyttöjen uskotaan vakiinnuttavan asemansa huippukännyköissä. Suurta resoluutioita saatetaan käyttää myös entistä pienemmissäkin näytöissä. Näissä näytöissä yksittäisiä pikseleitä ei enää pysty erottamaan.

Ääniohjaus yleistyy

Apple julkisti hiljattain ääniohjausta hyödyntävän Siri-ominaisuuden iPhone 4S -puhelimessaan. Google ja Microsoft eivät varmastikaan jää toimettomina odottelemaan, vaan julkistavat uusia ääniohjausominaisuuksia alustoilleen.

Lisäksi PCWorld uskoo, että markkinoilla on ensi vuonna tulossa entistä parempia peruspuhelimia, jotka maksavat vähemmän.

Myös keinotodellisuutta hyödyntävien sovellusten arvellaan yleistyvän ja tulevan arkipäiväisiksi ominaisuuksiksi kännyköissä. Esimerkkinä keinotodellisuutta hyödyntävästä sovelluksesta käy seuraava tilanne: Puhelimen käyttäjä voi kävellessään osoittaa puhelimellaan ympäristöään, jolloin puhelin näyttää kuvan alueesta, johon on merkitty vaikka historiallisten nähtävyyksien sijainteja ja muita tietoja.

4G jyskyttää

4G LTE -teknologia tarjoaa huomattavasti nopeampia yhteyksiä kuin 3G. PCWorldin sivuilla arvioidaan, että 4G LTE vakiintuu älypuhelimissa vielä ensi vuoden aikana. Ongelmana voi kuitenkin olla teknologian vaatima virran tarve, joka tyhjentää akun nopeasti.

Akku ei edelleenkään kestä riittävän pitkään

Tämä on se ensi vuotta koskevista arvioista harmillisin. Vaikka kännyköiden muut ominaisuudet kehittyvät valtavilla harppauksilla, niin akun kestoon ei ole odotettavissa kuin pieniä parannuksia. Kännykkä täytyy siis jatkossakin laittaa yöksi lataukseen, jotta puhelimen virta ei hyytyisi kesken päivän.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.