Mainos

Tällainen on Yhdysvaltain uusi presidentti

Barack Obamalla on varsin monimuotoinen menneisyys. Vain harvalla amerikkalaisella on seitsemän sisarpuolta Keniassa. Yhtä harva lienee asunut lapsena useita vuosia ulkomailla - saati sitten Indonesiassa kuten Obama.

Barack Hussein Obama syntyi kenialaisen isän ja amerikkalaisen äidin lapsena Honolulussa Havaijilla elokuussa 1961. Hänen isänsä oli tullut Yhdysvaltoihin opiskelemaan stipendin turvin.

Obaman vanhemmat kuitenkin erosivat Barackin ollessa kaksivuotias, ja isä palasi Afrikkaan. Äidin uusi avioliitto vei Yhdysvaltain tulevan presidentin Indonesiaan.

Kymmenvuotiaana Barack palasi Havaijille ja asui isovanhempiensa luona käyden koulua. Hänet kasvattanut isoäiti kuoli juuri presidentinvaalien alla.

Obama muutti myöhemmin opiskelemaan New Yorkiin, missä hän valmistui valtio-opista Columbian yliopistosta vuonna 1983. Pari vuotta myöhemmin hän aloitti toiminnan kirkkojen yhteydessä toimivassa järjestössä, jonka tähtäsi köyhien asuinalueiden ja yhteisöjen auttamiseen.

Obama jatkoi myöhemmin opintojaan oikeustieteen parissa maineikkaassa Harvardin yliopistossa ja työskenteli sen jälkeen jälleen Chicagossa, missä hän tapasi myös tulevan vaimonsa Michelle Robinsonin.

Politiikka tuli toden teolla mukaan Obaman elämään kun hänet valittiin Illinois'n osavaltion senaattiin vuonna 1996. Samasta osavaltiosta hän ponnisti koko liittovaltion senaattiin vuonna 2004. Häntä on pidetty nykysenaatin liberaaleimpana jäsenenä.

Sitkeistä päinvastaisista huhuista ja taustastaan huolimatta Obama ei ole muslimi vaan kristitty. Barack ja Michelle Obamalla on kaksi tytärtä, 10-vuotias Malia ja 7-vuotias Sasha.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.