Tällainen on Tiger Woodsin tuhoama ökymaasturi, josta et ole todennäköisesti ikinä kuullutkaan

Tältä näyttää Tiger Woodsin turmapaikalla – golftähti irrotettiin autosta leikkurin avulla 1:50
Golfari Tiger Woods joutui maanantaina vakavaan auto-onnettomuuteen. Tältä turmapaikalla näytti.

Huippugolfarin vakava liikenneonnettomuus on nostanut lähinnä amerikkalaisille tutun autovalmistajan laajempaan kansainväliseen tietoisuuteen.

Woods ajoi tieltä Kalifornian Rancho Palos Verdesissä sillä seurauksella, että hänen autonsa pyöri useita kertoja ympäri. Woods oli autossaan yksin, eikä ulosajoon liittynyt muita osapuolia. Pelastajat joutuivat 

Vakavia vammoja oikeaan jalkaansa saanut Woods toipuu parhaillaan leikkauksesta, jossa hänen useista kohdista murtuneisiin sääri- ja pohjeluihinsa asennettiin ruuveja ja nastoja.

"Kiihdytät huomaamattasi"

Turma sattui Palos Verdesin niemimaan leikkaavan Hawthorne Boulevard -päätien mutkaisella ja jyrkällä osuudella.

Onnettomuuspaikan lähistöllä asuva Sudhir Patel kuvaili Woodsin turmapaikkaa uutistoimisto Reutersille.

– Kun ajat alaspäin mäkeä, aloitat kiihdyttämisen huomaamattasi. Nopeus kohoaa huomaamatta 65-75 kilometriin tunnissa, Patel totesi.

Alla suomalaisille tuntematon luksusmaasturi

Woodsin romuttama auto oli Genesis GV80, valmistajan ensimmäinen katumaasturi. Isoa ja ylellistä SUV-mallia ei myydä Euroopassa.

Genesis on korealaisen Hyundain erityisesti Yhdysvaltain-markkinoille suunnattu luksusbrändi. Genesis on siis Hyundaille sitä, mitä Lexus on Toyotalle, Acura Hondalle ja Infiniti Nissanille.

Etenkin vanhalla mantereella suurelle yleisölle vielä tuntematon Genesis on tiistain jälkeen kuitenkin saanut runsaasti kansainvälistä huomiota, vaikkakin hyvin ikävässä yhteydessä.

Woodsin kuljettama GV80 ei ollut hänen omansa, vaan lainassa valmistajalta. Auton kyljissä oli Genesiksen sponsoroiman golfturnauksen mainosteippaukset, ja Woods oli tiettävästi matkalla kyseisen tapahtuman valokuvaustilaisuuteen. Taannoisesta selkäoperaatiosta toipuva Woods ei itse pelannut turnauksessa.

Genesis GV80 on myös turnauksen pääpalkintona.

Auton lähtöhinta on Yhdysvalloissa noin 50 000 dollaria.

Lue myös:

    Uusimmat