Mainos

Talebanvankeja pois Guantanamosta?

Yhdysvaltain puolustusministerin Donald Rumsfeldin mukaan Guantanamon vankileirillä Kuubassa olevia vankeja saatetaan palauttaa heidän kotimaihinsa.

Yhdysvallat saattaa palauttaa joitakin Guantanamon tukikohdan vankeja tuomittaviksi kotimaihinsa.

Guantanamon vankileirillä Kuubassa olevia vankeja voitaisiin palauttaa kotimaihinsa, jos muut maat suostuisivat asettamaan heidät syytteeseen. Asiasta kertoi Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld brittiläisessä the Sunday Telegraph -lehdessä.

Lehden mukaan Rumsfeld oli kuitenkin lisännyt, että Yhdysvallat pidättää itsellään oikeuden kuulustella palautettuja vankeja myöhemmin. Muita vankeja uhkaa Yhdysvaltain sotaoikeus ja mahdollinen kuolemantuomio.

Yhdysvaltain viranomaiset pitävät vankinaan Kuubassa satoja ihmisiä, joiden epäillään kuuluneen al-Qaida-järjestöön tai Afganistania hallinneeseen taleban-liikkeeseen. -Tavoitteeni on, että heitä olisi niin vähän kuin mahdollista. Kun olemme saaneet heiltä tarvitsemamme tiedon, antaisimme mielellämme mahdollisimman monen maan saada kenet tahansa kansalaisistaan. He voivat hoitaa oikeudenkäynnit. En halua täyttää vankiloita ja tuhlata aikaa ja rahaa ihmisten pidättelyyn, Rumsfeld totesi.


(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.