Mainos

Talebanilta uusi takaraja panttivankikriisissä

23:sta eteläkorealaisesta panttivangista yksi on Taleban-liikkeen mukaan surmattu aiemmin.

Afganistanin Taleban-liike on uudistanut uhkauksensa eteläkorealaisten panttivankien tappamisesta. Eteläkorealaisia panttivankeja ryhdytään Talebanin johdon mukaan tappamaan, jos Afganistanin hallitus ei vapauta Taleban-vankejaan puoleen päivään mennessä huomenna.

Talebanin tiedottaja ilmoittaa, että uudesta takarajasta on päätetty Talebanin johtoneuvostossa. Uusi takaraja on Suomen aikaa kello 10.30. Tiedottaja sanoo Talebanin, Afganistanin hallituksen ja Etelä-Korean kesken käytyjen neuvottelujen päätyneen umpikujaan.

Sieppaajat ovat aiemmin surmanneet yhden hallussaan olevista 23 eteläkorealaisesta kristitystä lähetystyöntekijästä. Sieppaajien neljä aikaisemmin esittämää takarajaa ovat umpeutuneet ilman että useampia panttivankeja olisi surmattu.

Afganistanin presidentti Hamid Karzai on sanonut, ettei sieppaajien kanssa tehdä sopimuksia. Karzaita arvosteltiin jyrkästi, kun hän salli maaliskuussa viiden kapinallisvangin vapauttamisen, kun Taleban oli vapauttanut hallussaan olleen italialaisen panttivangin.

Afganistanin apulaissisäministeri Munir Mangal sanoi eilen, että panttivankien vapauttamiseen voidaan käyttää voimakeinoja, jos neuvottelut kariutuvat.

Paavi Benedictus XVI kehottaa sieppaajia vapauttamaan vangit ja sanoo lähetystyöntekijöiden sieppauksen rikkovan kaikkia sivistyksen ja oikeudenmukaisuuden alkeisnormeja. Siepatuista on naisia 18.

Sieppaus tapahtui vajaat kaksi viikkoa sitten Ghaznin maakunnassa. Tämä on suurin yksittäinen ulkomaalaisten sieppaus sen jälkeen kun amerikkalaisjohtoiset joukot kukistivat Afganistanin silloisen Taleban-hallituksen 2001.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.