Taleban-komentaja uhkasi Eurooppaa terrorismilla

Lisäksi liikkeen johtaja varoitti Taleban-taistelijoiden kiihdyttävän sotaansa Afganistanissa "yllättävälle" tasolle vielä lähikuukausien aikana.

Afganistanin ääri-islamilaisen Taleban-liikkeen komentaja Muhammad Amin sanoo liikkeen aikovan tuoda terrorismin länsimaihin.

- On hyväksyttävää tappaa ihmisiä Euroopassa, koska he ovat äänestäneet hallitukset valtaan, hän sanoi brittiläisen Sky-tv-kanavan haastattelussa.

- Tavalliset ihmiset ovat tämän takana -- joten me tapamme heitä nauraen heille, kuten he nauravat meille tappaessaan meitä, hän sanoi haastattelussa, joka oli tehty Pakistanissa Afganistanin rajan tuntumassa. Hänen mukaansa kyse on vuoden 2001 Afganistanin-miehistyksen kostosta, jota varten on kerätty aseita.

Taleban-liikkeen johtaja Muhammad Omar varoitti omassa viestissään, että Talebanin taistelijat kiihdyttävät sotaansa Afganistanissa "yllättävälle" tasolle ajaakseen ulkovaltojen joukot maasta pois.

Samalla Omar kehotti sotilasliitto Natoa vetämään joukkonsa pois Afganistanista. Omarin mukaan Naton ei pidä uhrata sotilaitaan Yhdysvaltain puolesta.

- Allahin suosiollisuudella, taistelut kiihtyvät -- ja se tapahtuu lähikuukausina. Uskon, että taistelut yllättävät monet, Omar sanoi muslimien pyhän ramadan-kuukauden päättymisen kunniaksi pidettävän id al-fitr -juhlan alkajaisiksi.

Omar välitti viestinsä internetin kautta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat