Mainos

Taksinkuljettajien koulutus syyniin

Liikenne- ja viestintäministeri on asettanut työryhmän selvittämään, miten taksinkuljettajien koulutusta voitaisiin kehittää.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtasen asettamalta työryhmältä odotetaan linjauksia toukokuun loppuun mennessä. Nykyisin taksinkuljettajien koulutukselle ja kestolle ei ole asetettu minkäänlaisia vaatimuksia. Myös koulutuksen järjestäminen on vapaaehtoista.

Työryhmän tehtävänä on myös arvioida, miten ammattiajoluvan saamista ja perumista koskevia säännöksiä pitäisi kehittää. Nykylain mukaan taksin kuljettamiseen tarvitaan ammattiajolupa. Sen saannin edellytyksenä ovat muun muassa terveyteen, ikään ja ajotaitoon liittyvät vaatimukset.

Ammattiajolupa voidaan peruttaa määräajaksi tai toistaiseksi, jos luvan haltija ei täytä vaadittuja ehtoja. Näin ei ole aina tehty, kun esimerkiksi kuljettaja on syyllistynyt useisiin rattijuopumuksiin.

Tarvittavat lakimuutokset halutaan saada eduskunnan käsiteltäväksi samaan aikaan uuden taksiliikennelain kanssa. Sen kuumimmaksi kysymykseksi on noussut taksilupien tarveharkinnasta luopuminen. Asiaa pohtinut työryhmä katsoi, että lupakäytäntö on ristiriidassa perustuslain ja elinkeinovapauden kanssa. Taksiluvista luopumisella on myös paljon vastustajia, ja ministeriLeena Luhtanenlupasi syksyllä lisäselvityksiä ennen lopullisia linjauksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.