Mainos

Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä – väitti oikeudessa pyöräilijän hyökänneen kimppuun, video todisti toista

38-vuotias taksinkuljettaja tuomittiin pahoinpitelystä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vahingonteosta 60 päiväsakkoon.

Espoon käräjäoikeuden tiistaina antaman tuomion mukaan taksinkuljettaja törmäsi tahallaan kevyen liikenteen väylällä pyöräilleeseen mieheen. Teko tapahtui Espoon Matinkylässä tammikuussa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Pyöräilijä kertoi oikeudessa ajaneensa kevyen liikenteen väylällä, kun kuuli takaapäin auton kaasuttavan. Pyöräilijän mukaan taksinkuljettaja ajoi tarkoituksella hänen päälleen niin, että auto osui hänen polveensa.

Törmäyksen jälkeen pyöräilijä kertoi menneensä selvittämään tapahtunutta kuljettajan kanssa, ja jättäneensä polkupyörän kumolleen maahan. Taksinkuljettaja oli kuitenkin lukinnut autonsa ovet, joten keskusteluyhteyttä ei syntynyt.

Tämän jälkeen kuljettaja oli ensin peruuttanut autollaan, ja sen jälkeen lähtenyt ajamaan eteenpäin. Tässä tilanteessa kevyen liikenteen väylälle jätetty polkupyörä oli raahautunut auton mukana kymmeniä metrejä. 

Polkupyöräilijä loukkasi törmäyksessä polveaan ja olkapäätään. Polkupyörä meni käyttökelvottomaksi.

Kuljettaja kertoi säikähtäneensä

Taksinkuljettaja kertoi puolestaan oikeudessa, että oli ajanut kevyen liikenteen väylällä, koska hänen kyydissään oli erityislapsi, joka piti viedä kotioven eteen. Omien sanojensa mukaan hän ajoi rauhallisesti pyöräilijän takana.

Taksinkuljettajan mukaan pyöräilijä oli kuitenkin yllättäen jarruttanut, ja riitaa haastaen kääntynyt ja heittänyt pyöränsä maahan. Kuljettajan mukaan auto ei vielä tässä vaiheessa osunut pyörään.

Kuljettaja kertoi poistuneensa paikalta vasta siinä vaiheessa, kun pyöräilijä oli tarttunut oven kahvaan ja kädessään veistä, rautaa tai jotain muuta pitäen lyönyt oveen.

Kuljettaja kertoi pelästyneensä pyöräilijän käytöstä ja pyrkinyt ensin peruuttamaan pois paikalta ja sen jälkeen poistunut eteenpäin ajamalla. Tässä yhteydessä hän oli myös yrittänyt väistää maassa ollutta pyörää. Kertomansa mukaan hänen oli ollut pakko poistua paikalta senkin vuoksi, että hänen seuraava asiakkaansa oli jo odottanut kyytiä.

Oikeuden mukaan pyöräilijän ja kuljettajan kertomukset poikkesivat toisistaan riittävästi. Oikeus käytti todisteena videotallennetta, jossa näkyy, että taksinkuljettaja ajoi kevyen liikenteen väylällä varsin lujaa ja lopulta aivan pyöräilijän takana ajaen.

Videolla näkyy, kuinka pyöräilijä katsoo taaksepäin ja kääntää samalla pyöräänsä. Seuraavaksi auto osuu pyöräilijään ja pyörä kaatuu maahan. Pyöräilijä itse ei kaadu, mutta lähtee kävelemään peruuttavaa autoa kohti. Mitään lyöntivälinettä pyöräilijä kädessä ei näy.

38-vuotias tuomittiin 60 päiväsakkoon pahoinpitelystä, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vahingonteosta. Oikeus hylkäsi syytteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, joten miestä ei tuomittu ajokieltoon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.