Taksikuski pyysi maksamaan matkan, kun humalainen mies istui etupenkillä ja paineli auton kaikkia nappeja – pariskunta kiitti kyydistä pahoinpitelemällä

Taksikuskin matkan päätteeksi pahoinpidellyt pariskunta tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa sakkoihin. Väkivalta oli saanut alkunsa tilanteesta, jossa kuljettaja oli puuttunut humalassa ”auton kaikkia nappeja” painelleen matkustajan toimintaan.

Tuomioon johtanut välikohtaus sattui Helsingissä tammikuisena viikonloppuyönä vuonna 2017.

Tuomion mukaan väkivaltaan oli päädytty, sillä kuljettaja oli pysäyttänyt auton ja pyytänyt asiakkaita maksamaan siihenastisen matkan sen jälkeen, kun etupenkillä istunut humalainen mies oli painellut kaikkia auton nappeja ja takapenkillä ollut nainen oli ryhtynyt solvaamaan kuljettajaa.

Nainen löi nyrkillä kaulaan

Matkan tyssättyä pariskunta oli käynyt kuljettajan kimppuun. Nainen oli lyönyt häntä nyrkillä kaulaan ja avokämmenellä kasvoille, mies puolestaan oli lyönyt häntä niskaan.

Kuljettaja oli paennut tilanteesta etäämmälle ja soittanut paikalle poliisit. Sillä välin humalainen mies oli hypännyt kuljettajan paikalle ja yrittänyt käynnistää taksia, tosin siinä onnistumatta.

Lopulta poliisit saapuivat ja veivät kaksikon pois. Kuljettajan mukaan pariskunnan nainen yritti kuitenkin vielä käydä hänen päällensä poliisienkin läsnä ollessa.

Rangaistukseksi sakkoja

Kaksikkoa syytettiin käräjäoikeudessa pahoinpitelystä, ja pahoinpitelystä heidät myös tuomittiin, vaikka molemmat kiistivät syytteen.

Näyttönä oli taksikuskin kertomuksen lisäksi lääkärintodistuksia, sillä kuljettaja oli joutunut tilanteen jälkeen käymään vastaanotolla pariinkin otteeseen. Vakavampia vammoja hän ei tilanteessa kuitenkaan saanut.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1985 syntyneen miehen ja vuonna 1990 syntyneen naisen pahoinpitelystä 40 päiväsakon rangaistukseen. Miehelle maksettavaa sakoista jää yhteensä 920 euroa ja naiselle 280 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat