Matkustaja hyökkäsi taksikuskin kimppuun liikkuvassa autossa, kuski puukotti asiakasta – kuljettaja lähes kolmeksi vuodeksi vankilaan, matkustajalle sakkoja

7:48
Tässä jutussa pohditaan sitä, riittääkö taksilain korjaussarja palauttamaan järjestyksen alalle.

Taksimatkan maksamisesta syntynyt riita toi tunnuksettoman taksin kuljettajalle vankeustuomion ja matkustajalle sakkoja.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan kuljettaja syyllistyi hätävarjelun liioitteluna tehtyyn tapon yritykseen, kun hän löi matkustajaa kahdesti puukolla.

Tätä ennen matkustaja oli lyönyt kuljettajaa useita kertoja nyrkillä päähän.

Matkustaja oli tilannut taksiin pubi-illan päätteeksi

Väkivallaksi kärjistynyt riita syttyi tämän vuoden heinäkuussa. Matkustaja oli tilannut pubi-illan päätteeksi taksin Yango-sovelluksella. Hän asettui istumaan taksin etupenkille.

Puukoniskut osuivat matkustajan keskivartaloon. Hän joutui vakavasti loukkaantuneena sairaalahoitoon.

Käräjäoikeuden mukaan tilanne ei ollut sellainen, että kuljettaja pitäisi kokonaan vapauttaa rangaistuksesta.

Oikeuden mukaan hän ylitti selvästi sallitun hätävarjelun rajat. Lisäksi hän otti liikkuvassa autossa puukon esille sen sijaan, että olisi pysäyttänyt auton.

Oikeudessa kuultujen todistajien mukaan matkustaja oli ennen taksin tilaamista nauttinut alkoholia ja riidellyt baarissa olleen miehen kanssa. Matkustaja kertoi itse oikeudessa, että hän haukkui kuljettajaa taksissa.

Matkustajan mukaan kuljettaja oli ensin yrittänyt lyödä häntä ja hän oli hätävarjelun liioitteluna lyönyt kuljettajaa. Käräjäoikeus piti kuitenkin kuljettajan kertomusta uskottavampana siltä osin, kumpi osapuoli tappelun aloitti.

Tappelun kuluessa kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan ja törmäsi pysäköitynä olleeseen kuorma-autoon. Kuorma-auto lähti liikkeelle ja törmäsi Jakomäen lämpökeskuksen ulosajoporttiin, joka vaurioitui. Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kuljettajalle lähes 3 vuoden tuomio

Käräjäoikeus tuomitsi tänään Farah Abdi Abdullaahin, 57, kahden vuoden ja seitsemän kuukauden vankeuteen. Oikeus määräsi lisäksi hänet maksamaan matkustajalle yhteensä yli 8 000 euron korvaukset muun muassa kivusta ja särystä sekä pysyvästä kosmeettisesta haitasta.

Matkustaja tuomittiin pahoinpitelystä 80 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan on 480 euroa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja