Mainos

Taksikuski kamppaili uhkaavan miehen kanssa ratista kesken ajon – kuskin neuvokas toiminta pelasti tilanteen

6:13

Mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen tämän uhattua taksikuljettajaa. Kuski onnistui neuvokkaalla toiminnallaan kuitenkin kiinnittämään poliisin huomion niin, että mies saatiin kiinni.

Video: Vuosikymmeniä taksialalla työskennellyt mies on nähnyt uralla kaikenlaista, mutta työn ydin on silti aina pysynyt samana.

Mies oli saanut taksin tolpalta viime vuoden tammikuussa. Maksun hetkellä selvisikin, että miehen pankkikortti ei toiminut. Jossain vaiheessa taksikuski oli päättänyt poistua paikalta, mutta tässä yhteydessä mies oli tarttunut häntä rinnuksista ja vaatinut kyytiä Keravalle.

– [Mies] oli puhunut puukosta ja että [kuskilta] nyt loppuisivat taksikuskin hommat, tuomiosta selviää.

Uhkasi ja kielsi hälyttämästä apua

Tilannetta rauhoittaakseen kuski oli luvannut heittää miehen Keravan keskustaan. Matkalla mies oli puhunut sekavia ja erikseen kieltänyt taksin hälytysnapin painamisen. Kuski kertoi pitäneensä saamiaan uhkauksia vakavina.

Matkalla taksikuski oli huomannut Prisman edessä poliisiauton, ja lähti kääntymään sitä kohti. Tällöin mies tarttui kaksin käsin auton rattiin, estääkseen ajon, mutta kuljettaja onnistui hiljaisella vauhdilla ajamaan auton poliisiauton eteen. Tällöin mies oli jalan lähtenyt pakosalle, poliisit perässään.

Mies kuvaili typeräksi hölmöilyksi

Mies kertoi itse kyseessä olleen hänen heikkoon elämäntilanteeseensa liittyvä ”typerä hölmöily”. Hän myös kertoi, ettei hänellä ollut mitään esinettä mukanaan, millä olisi voinut taksikuskia vahingoittaa.

Hän myönsi koskeneensa auton rattiin, vaikkei muistanutkaan käyttäneensä kahta kättä.

Ajo-oikeudeton mies oli oikeuden näkemyksen mukaan syyllistynyt kortitta ajoon tartuttuaan auton rattiin. Mies oli käyttänyt kokaiinia, kannabista ja huumausaineeksi luokiteltavaa lääkeainetta, jonka vuoksi kyseessä oli lisäksi rattijuopumus.

Vuonna 1994 syntynyt mies tuomittiin tapaukseen liittyneen pakottamisen, huumausaineen käyttörikoksen, rattijuopumuksen ja kulkuneuvon oikeudetta kuljettamisen lisäksi aiemmin tapahtuneesta vahingonteosta. Hänet tuomittiin 80 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Vahingontekoa koskien tämä määrättiin lisäksi korvaamaan helsinkiläiselle asunto-osakeyhtiölle rikkomistaan ikkunoista lähes 2 000 euroa korvauksia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja