Miehen letkautus nuorelle matkakumppanille poliisiautossa johti turpakäräjiin – säälimätön väkivalta kesti koko matkan poliisiasemalle asti

Perinteisten poliisimaijojen lisäksi poliisilta löytyy monenlaisia muitakin kulkupelejä. Tässä on poliisin mellakka-auto Mörkö!

Miehen silmät pahoinpideltiin umpeen poliisiautossa Vantaalla kesällä 2018.

Väkivallan uhri oli poimittu Korsossa poliisin kyytiin kantokunnossa humalatilan vuoksi, minkä jälkeen saman maijan kyytiin oli otettu myös toinen, kävelykuntoinen 20-vuotias mies. Kiinniotettaessa rauhalliset miehet eivät tunteneet toisiaan, ja poliisiauton takatilaan aiemmin saapunut päätti toivottaa toisen tervetulleeksi.

– [Miehen] tultua autoon [uhri] oli tervehtinyt tätä ja todennut heidän olevan menossa samaan paikkaan.

Ystävällinen ele ei purrut tuoreeseen matkaseuraan, sillä tämä oli alkanut välittömästi hakata miestä kaksin käsin. Murjominen jatkui uhrin mukaan koko matkan Tikkurilan poliisiasemalle asti. Matka kesti poliisin mukaan noin 15 minuuttia.

Poliisit eivät huomanneet mitään

Kun poliisit avasivat poliisiauton ovet, he huomasivat tilanteen ja soittivat ambulanssin viemään uhrin Peijaksen sairaalaan.

Tilanne ei partion mukaan oltu huomattu, koska auto oli vanhanmallinen eikä siinä ollut kameraa takatilaan. Ohjaamosta ei myöskään ollut näköyhteyttä taakse, eikä sieltä kuulunut tappeluun viittavia ääniä.

Miehen silmät olivat muurautuneet umpeen neljän viikon ajaksi, eikä hän nähnyt sen takia oikealla silmällään viiteen päivään.

Puolustuskyvyttömällä uhrilla ei mahdollisuutta paeta

Mies kiisti teot, koska ei muista tapahtumia.

Oikeus katosi miehen syyllistyneen pahoinpitelyyn. Se piti teon moitittavuutta lisäävänä sitä, että lyöntejä oli useita ja ne kohdistuivat pään alueelle. Myös se, että mies oli puolustuskyvyttömässä päihtymystilassa lisäsi teon moitittavuutta.

– Lisäksi menettelyn moitittavuutta lisäävänä seikkana on pidettävä teon tapahtumista poliisiauton suljetussa takatilassa, josta [uhrilla] ei ole mahdollisuutta paeta.

Miestä syytettiin myös haitanteosta virkamiehelle, mutta tämä syyte kaatui. Mies tuomittiin 30 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä. Hänelle oli vanhastaan määrätty valvontarangaistus. Hänet määrättiin maksamaan uhrille korvauksia 400 euroa kivusta ja särystä.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Uutiset Liveen tehdään huoltotoimenpiteita tänään maanantaina klo 12.00-14.00, jolloin katselussa voi olla häiriöitä. Pahoittelut.