Mainos

Taksikuski puhalsi yli viisi promillea

Poliisin mukaan taksi ehti ajaa useamman keikan yön aikana.

Taksinkuljettajan epäillään kyydinneen asiakkaita reippaassa humalassa Vantaalla.

Vuonna 1954 syntynyt paikkakuntalainen mies hönkäisi varhain aamulla poliisin seulonta-alkometriin peräti 5,23 promillea. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea.

- Meidän tietojemme mukaan siinä on useampi keikka ajettu yön aikana, mutta se ei ole tiedossa, mikä on ollut päihtymistila: onko se mennyt koko ajan huonompaan suuntaan vai onko viiden promillen humalassa oltu alusta lähtien, komisario Markku Helenius Vantaan poliisista sanoi.

Taksinkuljettajaa ei ole vielä tähän mennessä kuultu, vaan hänet päästettiin aamupäivällä selviämään kotiin. Miestä on tarkoitus kuulustella huomenna.

Vantaan poliisi sai humalaisesta kuljettajasta ilmoituksen puoli neljän aikaan aamuyöllä sivullisilta. Mies odotti asiakkaita Hotelli Vantaan taksitolpalla Tikkurilassa. Partio löysi kuskin mainitulta tolpalta ja puhallutti tämän.

Ilmoitusten välillä noin tunti

Taksin liikkeistä oli jo aiemmin yöllä tullut ilmoitus hätäkeskukseen lentokentän läheisyydestä.

Puoli kolmen aikaan tehdyn havainnon mukaan ajo oli hataranoloista ja kuljettaja vaikutti päihtyneeltä. Partiot eivät kuitenkaan vielä tuolloin tavoittaneet autoa.

Kun taksi myöhemmin tavattiin Hotelli Vantaan kulmilta, kuski oli silminnähden humalassa. Partion mukaan miehen kävely ei meinannut onnistua omin jaloin ja puhe sammalsi. Heleniuksen tiedossa ei ole, että autosta olisi löytynyt viinapulloja tai muuta alkoholia.

Alustavien tietojen perusteella kuljettaja haki auton työkeikkaa varten neljän viiden aikaan eilen iltapäivällä. Epäselvää on, noutiko mies taksin yrittäjän pihalta. Poliisilla ei myöskään ollut tiedossa, alkoiko kuljettajan vuoro heti vai vasta myöhemmin.

-Tämänhetkisten tietojen mukaan auton hakuhetkellä ei esimerkiksi itse yrittäjä ole ollut todistamassa tapahtumaa.

Taksinkuljettaja on niin sanottu renki eli hän ei omista kuljettamaansa taksia. Helenius ei osannut sanoa, kuinka pitkän uran mies on tehnyt taksinkuljettajana. Hänellä ei ole tiettävästi entistä rattijuopumustaustaa.

Verikokeiden tulokset tullevat muutamassa viikossa.

Mahdolliset tiedot ja havainnot tapaukseen liittyen voi ilmoittaa Vantaan poliisille virka-aikana numeroon 071-8736830.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.