Takatalvi tuo räntää etelään maanantaina: "Harkitse autosi jättämistä kotiin"

Ensi viikko voi alkaa monien mielestä ikävässä säässä, nimittäin sääennuste ennakoi räntä- ja lumisateita suureen osaan maata.

MTV:n meteorologin Miina Mannisen mukaan Suomi on kahden säätyypin välissä. Manner-Eurooppaan on muodostumassa laaja matalapaine ja sinne virtaa kylmää ilmaa. Venäjällä on puolestaan korkeapaine ja lämmintä. Ennuste kertoo nyt, että sadealueet kulkevat kaakosta luoteeseen. Sateet alkavat sunnuntai-iltana Etelä-Suomessa ja liikkuvat yön ja maanantain aikana kohti pohjoista.

– Etelässä sade on todennäköisesti vettä, mutta tämänhetkisen ennusteen mukaan voi olla, että yöllä ja aamulla tulee myös räntää. Länsi-Suomessa sataa aamulla räntää tai lunta, Manninen ennustaa.

Pohjoiseen liikkuvien sadealueiden etureunassa sataa lunta. Sade muuttuu maan keskiosassa rännäksi tai vedeksi. Pohjoisessa sateet tulevat lumena.

Keski- ja Pohjois-Suomessa lunta voi tulla maanantaina jopa kymmenen senttiä.

– Sateiden olomuodossa on vielä epävarmuutta, seurataan niitä tulevissa ennusteissa, Manninen kertoo.

Viikonloppuna ajokeliä haittaavat yöpakkaset ja vesisateet, jotka liukastuttavat tienpintoja.

– Jos olet vaihtanut kesärenkaat alle, kannattaa ainakin maanantaina harkita auton jättämistä kotipihaan, Manninen kehottaa.

Manninen sanoo, että vaikka maanantaina on takatalven tuntua, lämpötilat ovat jälleen nousussa kohti keväisempiä lukemia.

 

Lue myös:

    Uusimmat