Mainos

Alkuviikko erittäin lauha – loppuviikolla pyry ja pakkaset mahdollisia

Alkuviikko on lauha ja sateinen. Suomen yli pyyhkäisee suunnilleen sadealue päivässä. Tämän hetken ennusteen mukaan sää kylmenee loppuviikolla ainakin hetkeksi.

Tänään maanantaina sadealue kulkee Suomen yli itään. Lapissa sateet ovat lunta, etelämpänä sade on lunta, räntää ja vettä. Lähes koko maassa ollaan lämpöasteilla, pakkasta on lähinnä Käsivarren Lapissa.

Seuraava sadealue on tulossa jo ensi yön ja tiistain aikana. Etelässä ja lännessä sateet ovat ennusteen mukaan vettä, idässä ja pohjoisessa lunta ja räntää. Lappiin sataa useampi senttimetri lunta.

– Huominen laskiaistiistai on sateinen. Etelässä on hyvin lauhaa, lämpötilat ovat lähellä viittä plusastetta. Lumet sulavat alkuviikolla vauhdilla maan etelä- ja länsiosasta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Keskiviikkona ja torstaina etelästä saapuu jälleen runsaita sateita. Etelässä sateet ovat vettä, maan keskiosassa räntää ja pohjoisessa lunta.

Loppuviikon ennuste on vielä epävarma, mutta tämän hetken ennusteen mukaan sää olisi kylmenemässä, ainakin hetkeksi.

– Näyttää siltä, että suursäätilassa tapahtuisi muutos. Kun alkuviikolla matalapaineet tulevat Suomeen lounaasta ja lännestä, loppuviikolla ne saapuisivat etelästä ja kaakosta. Tämä tarkoittaisi sitä, että sää pakastuisi ainakin väliaikaisesti ja sateet muuttuisivat lumisempaan suuntaan. Maan keski- ja pohjoisosassa pakkasta voisi olla parikymmentäkin astetta, Lapissa enemmänkin, sanoo Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.