Mainos

Meteorologi: Etelän ensilumi ei ole kaukana

Sää viilenee ensi viikolla. Tämän hetken ennusteen mukaan lumisateet ovat mahdollisia viikon mittaan jo maan keskiosassa ja myös etelässä.

Viikonloppuna lunta pyryttää maan pohjoisosassa ja paikoin idässä. Sunnuntaina tuuli kääntyy puhaltamaan idästä ja sää alkaa viiletä ensi viikkoa kohti.

– Alkuviikolla on melko poutaista, mutta jo maanantaina on mahdollista, että Suomenlahti kehittää itätuulessa joitain lumikuuroja, jotka ajautuvat etelärannikolle. Tiistaina ennusteissa näkyy sateita, jotka tulisivat lumena maan keskiosassa, mutta keskiviikkona perässä tulee ehkä jo vetisempiä sateita. Voi olla, että maan keskiosassa lumi sulaa, mutta idässä lumipeite vahvistuu. Ensi viikon loppupuolella lumisateen mahdollisuus kasvaa myös etelässä. Kannattaa laittaa viimeistään nyt etelässäkin talvirenkaat alle, etelän ensilumi ei ole kaukana, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Lämpötilat ovat ensi viikon alkupuolella etelässä ja lännessä päivisin muutamasta plusasteesta viiden asteen tienoille, pohjoisessa ja idässä ollaan pakkasella päivisinkin. Loppuviikolla päivälämpötilat voivat jäädä myös etelässä nollan tienoille tai pakkaselle.

Ensi viikon loppupuolen sateet ovat rippeitä Yhdysvaltojen itärannikolla kulkeneesta hurrikaani Katesta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja lumitilannekartta MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.