Mainos

Lumimyräkkä lähestyy Suomea viikonloppuna – etelässäkin voi sataa niin paljon, että liikenne puuroutuu

Sää muuttuu tällä viikolla selvästi aiempaa talvisemmaksi. Lauantaina voi sataa etelässäkin lunta niin paljon, että se voi haitata liikennettä. Ensi viikolla lämpötila voi puolestaan laskea pakkaselle etelää myöten.

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että Suomeen virtaa kuluvan viikon aikana kylmää ilmaa pohjoisesta ja sää viilenee päivä päivältä.

– Tällä viikolla otetaan iso harppaus kohti talvea. Lämpötilat tipahtavat viikon mittaan reippaasti koko maassa, Jokela toteaa.

Huomenna alkaa sade etelässä

Huomenna matalapaine viistää eteläistä Suomea ja tuo sateita etenkin etelään ja lounaaseen.

– Sateet voivat olla aika runsaita, ja ne jatkuvat keskiviikkoon asti. Etelässä ne tulevat vielä vetenä. Maan keskiosissa saattaa tulla räntää sateen reunalla. Lapissa voi tulla vähäisiä sadekuuroja eri muodoissaan. Pohjoisessa lämpötila on jo nyt suurimman osan vuorokaudesta pakkasella ja loppuviikolla kylmenee entisestään.

Keskiviikkona matalapaine liikkuu maan eteläosan yli ja tuo myrskytuulia merelle. Torstain ja perjantain korvilla voi tulla maan etelä- ja keskiosassa olomuodoltaan vaihtelevia kuurosateita.

– Ei ole mahdotonta, että räntää tulisi Etelä-Suomessakin, ja miksei jokin lumikuurokin voi osua kohdalle.

Lauantaina mahdollisuus lumikaaokseen

Merkittävin asia loppuviikolla on Jokelan mukaan lauantaina mahdollisesti saapuva matalapaine, joka saattaa tuoda tullessaan kunnon lumimyräkän.

– Matalapaine voi tosin muuttaa reittiään vielä monta kertaa, eli ennuste on epävarma. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että osaan Etelä-Suomea voi tulla lunta jopa 5–10 senttiä. Lumimyräkkä voi näkyä liikenteessä jopa kaaoksena, koska kaikki eivät vielä ehtineet vaihtaa talvirenkaita autoihinsa. Nyt siis oikeasti kannattaa seurata tarkkaan sääennusteita.

Jokelan mukaan tällä viikolla on hyvä aika vaihtaa talvirenkaat autoihin.

– Jos tämänhetkinen ennuste pitää paikkansa ja matalapaineet pitävät reittinsä, pohjoisvirtaus jatkuu ja tuo Suomeen koko ajan kylmempää ja kylmempää säätä. Alkuviikolla voi olla myös etelässä kunnolla pakkasta, eli yöllä 10 astetta ja päivällä muutama aste.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja