Mainos

Sää on ensi viikolla vuoristorataa: Lumisade vaihtuu päivässä kurakeleiksi – loppuviikosta tulossa jälleen uusi lumipyry

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että ensi viikolla lunta voi sataa useampaan otteeseen, mutta lumisateiden välissä käydään kurakelien puolella.

Maanantaina Suomen läpi kulkee hajanainen lumisadealue, joka saapuu lännestä ja leviää itään. Lunta saadaan iltaan mennessä myös Uudellemaalle, Keski-Suomeen ja Länsi-Lappiin.

– Maanantaina on heikkoa pakkasta, länsi- ja etelärannikolla kelit ovat nollassa. Sää lauhtuu iltaa kohden ja jo illalla lumisateet voivat muuttua lounaisrannikolla vedeksi, MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo.

Sää kuin vuoristorata

Rintaniemen mukaan tulevan viikon säätä voisi kuvailla vuoristoradaksi. Heti maanantain lumentulon jälkeen sää lauhtuu, ja tiistaina valkea maa vaihtuu kurakeleiksi osassa maata.

– Lunta voi tulla vielä Lapissa ja maan itäosissa, mutta muualla tiistaina sateet tulevat vetenä. Tiistai on myös viikon lämpimin päivä, silloin Oulun eteläpuoleinen Suomi on plussan puolella.

Keskiviikkona sää jälleen viilenee nollakeleihin ja torstaina on ennusteen mukaan jälleen pakkasta. Rintaniemi muistuttaa, että autoilijoiden on syytä varautua liukkaisiin keleihin lämpötilojen sahauksen vuoksi.

– Itsenäisyyspäivästä näyttäisi olevan tulossa hyvin samankaltainen kuin viime vuosina. Maa on musta, ilma hieman pakkasen puolella.

Loppuviikosta jännitetään lumipyryä

Viikonloppuna etelärannikolle saattaa sataa jälleen lunta. Tuolloin tulossa voi olla jopa alkuviikkoa isompi lumipyry.

– Sitä vielä jännitetään tässä. Ennuste voi vielä muuttua, kun kyse on viikon päähän sijoittuvasta ennusteesta, Rintaniemi summaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja